ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο πιο σπουδαίο μάθημα θα είμαστε εκεί!

«Απεργία στις 10 Φλεβάρη. Δε θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα», διαμηνύει η Γραμματεία του ΣΑΣΑ

Τρίτη 19 Γενάρη 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ. Στο πιο σπουδαίο μάθημα θα είμαστε όλοι εκεί! Ολοι οι μαθητές δίπλα στους εργάτες γονείς μας! Ολοι οι μαθητές των ΕΠΑΛ στην πρώτη γραμμή του αγώνα! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία! Οπως στην απεργία στις 17/12 έτσι και τώρα... 10 Φλεβάρη θα πάρουν απάντηση! Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα! Ούτε εμείς, ούτε οι εργαζόμενοι γονείς μας! Τη μάχη της απεργίας η εργατική οικογένεια τη δίνει όλη μαζί!

Αυτό είναι το μήνυμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η οποία συνεδρίασε προχτές Κυριακή και με ανακοίνωσή της καλεί όλα τα 15μελή να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 10 Φλεβάρη. Παράλληλα τη συνεδρίαση της Γραμματείας απασχόλησε η προετοιμασία της εκδήλωσης που θα γίνει το Σάββατο, αλλά και η καλύτερη διακίνηση της εφημερίδας του ΣΑΣΑ, της οποίας το δεύτερο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Σχετικά με την απεργία στις 10/2, η Γραμματεία του ΣΑΣΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ, οι βιομήχανοι, «για τα τεράστια κέρδη τους δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Γι' αυτό έχουν βάλει στο μάτι το δικαίωμα των εργαζόμενων γονιών μας στη σταθερή δουλειά, στο μισθό, στο δικαίωμά τους στη σύνταξη. Γι' αυτό έχουν βάλει στο μάτι το δικαίωμα στη μόρφωση. Γι' αυτό ετοιμάζουν ένα ακόμα χειρότερο, πιο ταξικό σχολείο. Το δικό μας μέλλον ετοιμάζουν. Οχι "γενικά" των νέων, αλλά των παιδιών των εργατών και των φτωχών στρωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι μαθητές ξεκαθαρίζουν ότι ξέρουν «καλά τι σημαίνει απόλυση, μισθοί πείνας, δουλειά λάστιχο. Το ζούμε ο καθένας στα σπίτια μας. Η μάχη της απεργίας είναι και δική μας υπόθεση! Είναι αγώνας για το σήμερα και το αύριο» και καλούν τους καθηγητές τους να βρεθούν μαζί τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ! «Τους καλούμε να γίνουν δάσκαλοι στο πιο σπουδαίο μάθημα, σ' αυτό της τιμής και της περηφάνιας, του αγώνα για τη ζωή που αξίζει στους ανθρώπους της δουλειάς και στα παιδιά τους»!

Το ΣΑΣΑ διεκδικεί: Ενα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Οχι στο σχέδιο «Καλλικράτης» και την «αποκέντρωση» που θα δημιουργήσει σχολεία ελίτ για τους λίγους και σχολεία ερείπια για τους πολλούς «για να μας δίνουν δεξιότητες αντί για μόρφωση». Κανένας μαθητής πριν τα 18 του έξω από το σχολείο. Να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός στα 1.400 ευρώ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους γονείς μας και το δικό μας μέλλον.