ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΒΕ
«Κατεβάζουμε ρολά» στις 10 του Φλεβάρη
Σάββατο 23 Γενάρη 2010

«Ο αντίπαλος είναι κοινός», τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ στην προκήρυξή της για την πανελλαδική κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη, επισημαίνοντας ότι «οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς». Η Συντονιστική καλεί επίσης σε συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

«Κατεβάζουμε τα ρολά. Ημέρα πανελλαδικής απεργίας», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή και αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ. Τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, τα δημιούργησε η πολιτική τους. Ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για την κρίση των μονοπωλίων.

Είναι ψέμα ότι η οικονομία βουλιάζει, ότι πρέπει να πληρώσουμε όλοι. Οι νέοι φόροι και το ψαλίδισμα των κοινωνικών παροχών θα γίνουν τζάμπα χρήμα για τους Βιομηχάνους, τους Μεγαλέμπορους, τους Τραπεζίτες, όπως έκαναν πάντα. Η μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και το μεγάλο φαγοπότι της "Πράσινης Οικονομίας" βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα, στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια των στημένων "κοινωνικών διαλόγων" και παζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε. Απέρριψαν κάθε πρόταση για οργάνωση αγώνων. Διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Αδιαφορούν για τα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

Οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς. Ο αντίπαλος είναι κοινός. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα μονοπώλια. ΟΧΙ στη νέα φορο-ληστεία. ΟΧΙ στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Αντιστεκόμαστε:

Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμποροι - Αυτοκινητιστές

Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται.

Αγωνιζόμαστε - διεκδικούμε: