ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
φΩΤ.

Ο ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα, όταν, πριν από τον πόλεμο, ήταν φοιτητής στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Στην περίοδο της Kατοχής αναδείχτηκε σε στέλεχος του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα. Για την πατριωτική δράση του στην Κατοχή, καταδικάστηκε σε ισόβια και παρέμεινε πολλά χρόνια στις φυλακές.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στην ΕΔΑ, δούλεψε ως γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου της ΕΔΑ και εκλέχτηκε βουλευτής στο Ηράκλειο.

Στη δικτατορία της 21ης Απρίλη του 1967, πέρασε στην παρανομία για να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Πιάστηκε και πάλι, εκτοπίστηκε στα Γιούρα και μεταφέρθηκε αργότερα στο Παρθένι της Λέρου.

Με την απελευθέρωσή του επέστρεψε στο Ηράκλειο. Ηταν γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.

Υπήρξε αδιάλλακτος και συνεπής αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του.

Στις 10 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΝΕ Ηρακλείου, 20.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Νίκος Βασιλάκης

ΔΑΝΙΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Στη μνήμη σου και σε ανάμνηση των 52 χρόνων που μαζί πορευτήκαμε στο Γολγοθά του αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και την ανεξαρτησία της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ.

Λάμπης Λεωνιδάκης, παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Η αξέχαστη και λατρευτή μας σύζυγος και μητέρα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΤΣΙΩΡΗ μας «έφυγε» πρόωρα στις 13 Νοέμβρη 2000, έπειτα από ανίατη μακροχρόνια νόσο. Ηταν συνειδητή και θερμή οπαδός του ΚΚΕ, πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στη μνήμη της και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, 100.000 δρχ.

Ο σύντροφός της Δημοσθένης

Τα παιδιά της Βασίλης, Ιωάννα, Χρήστος, Μιχάλης

* * *

Φωτ.

Στις 21 Νοέμβρη 2000 πέθανε σε ηλικία 97 χρόνων ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ από το χωριό Ανθηρό Καρδίτσας. Τελειόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και έδρασε στην περιοχή Αγράφων.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας διώχτηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, αλλά έμεινε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αντωνία προσφέρει 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΚΑΤΙΝΑΣ Κωνστ. ΠΑΝΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Κωνσταντίνος Πανούλας

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΑΔΑΜ, προσφέρουμε για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ 5.000 δρχ.

Οικογένεια Μαρίας Σουρτζή

* * *

Η Ολγα Νούσια προσφέρει στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. για το 16ο

ΠΕΤΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Ταύρου, στη μνήμη των κομμουνιστών: Του πατέρα της ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΥΣΙΑ και των θείων της ΒΑΣΙΛΗ, ΠΕΤΡΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΝΟΥΣΙΑ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΒΑΝΤΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου,, 150.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.`

Η γυναίκα του Μίρσα

Η κόρη του Μαρία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΟΥ, ο οποίος σε όλη τη ζωή του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στην ΚΟ Πύργου.

Η συντρόφισσα της ζωής του Ελένη Τρανού - Δήμου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, διμοιρίτη της Σχολής του ΕΛΑΣ, στη 2η διμοιρία λόχου πολυβόλων του ΙΙ/34 τάγματος, ο καπετάνιος της ίδιας διμοιρίας ««Μήτσος» προσφέρει 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων.

* * *

Στις 15 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την απουσία του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΗΓΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Αγίας Παρασκευής», 20.000 δρχ.

Η γυναίκα του Τασία

Τα παιδιά του Κώστας - Σταμάτης