Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για την απόλυση εργαζόμενης σε κατάστημα της Ερμού, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Τετάρτη 27 Γενάρη 2010

Από πρόσφατη κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, έξω από το κατάστημα όπου έγινε η απόλυση
Ερώτηση για την απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα «Τσακίρης Μαλλάς» στην Αθήνα κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα την επομένη της απεργίας της 17ης Δεκέμβρη 2009, η επιχείρηση "Τσακίρης Μαλλάς" (κατάστημα Ερμού) απέλυσε εργαζόμενη, η οποία απέργησε την προηγούμενη μέρα.

Πρόκειται για συνδικαλιστική, πολιτική δίωξη, για παραβίαση του δικαιώματος τόσο στην εργασία όσο και στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση γενικότερα.

Μετά τη 17η Δεκέμβρη και τη συμμετοχή της εργαζόμενης στην απεργία, μεθοδευόταν η απόλυσή της, την οποία η εργαζόμενη αρνιόταν να αποδεχτεί και να υπογράψει. Μάλιστα, κλήθηκε και η αστυνομία προκειμένου να τη βγάλει έξω από το κατάστημα και να της πάρει τα στοιχεία. Τελικά, η απόλυση πραγματοποιήθηκε με αποστολή εξώδικου στην οικία της».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και συγκεκριμένα: Να ανακληθεί η απόλυση, να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία και στη συνδικαλιστική δράση.