Οι εξελίξεις πεισμώνουν τους εργάτες

Οι απολύσεις, η ένταση της τρομοκρατίας επιβεβαιώνουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη να είναι μαζική και αποφασιστική η συμμετοχή στην απεργία

Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010

Eurokinissi

Μήνυμα κλιμάκωσης έστειλαν το Σαββατοκύριακο και οι εργαζόμενοι στα stage
Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 10 Φλεβάρη αποφάσισαν με γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στη νηματουργία «Βαρβαρέσος», στη Νάουσα, απαντώντας με αποφασιστικότητα στην ένταση της εργοδοτικής επίθεσης, όπως αυτή εκφράστηκε και χτες, με νέα απόλυση, στο όνομα περικοπών του εργασιακού κόστους.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι εργαζόμενοι προχωρούν αύριο σε 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες, ενώ στις 10 Φλεβάρη συντονίζουν τα βήματά τους με όσους ανταποκρίνονται στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή, οι εργαζόμενοι απέρριψαν τα σχέδια της εργοδοσίας, αποφάσισαν ότι δεν αποδέχονται απολύσεις, αλλαγή εργασιακών σχέσεων και μείωση αποδοχών. Επίσης εξουσιοδότησαν το σωματείο τους να προγραμματίσει και άλλες άμεσες κινητοποιήσεις. Οι καθημερινές εξελίξεις στους τόπους δουλειάς αναδεικνύουν την ανάγκη, η απεργία στις 10 Φλεβάρη να πάρει χαρακτήρα γενικευμένης πανεργατικής μάχης, μετατρέποντας την οργή που προκαλούν οι καθημερινές απολύσεις, διαθεσιμότητες κλπ. σε μαχητική ένταξη στο συλλογικό αγώνα. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι που αυτή την περίοδο δέχονται πρώτοι τα «πυρά» της αντεργατικής πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία της απεργίας. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν και οι εργαζόμενοι με stage που το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας νέα κινητοποίηση, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα σταματήσουν την πάλη για σταθερή εργασία.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε ιδρύματα και κέντρα ειδικής αγωγής, συμπαρατασσόμενη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προγραμματίζει το επόμενο διάστημα και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από το χώρο της πρόνοιας και της ειδικής αγωγή, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων, αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 5 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. και πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους, για να σταματήσουν οι περικοπές σε παροχές για τα ΑμΕΑ κ.ά.

Συνελεύσεις και συσκέψεις

Σήμερα οι περιοδείες συνεχίζονται μεταξύ άλλων στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο και στη μονάδα της ΝΙΚΑΣ στο Κρυονέρι. Ακόμα, στις επιχειρήσεις Μετάλλου ΣΒΑΜΠΕ και ΒΙΚΤΩΡΙΑ στο Κορωπί, στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο και σε εργοστάσια Μετάλλου στο Θριάσιο. Ακόμα, στη Φθιώτιδα, σε ΠΑΚΟ, ΑΓΚΡΟΪΝΒΕΣΤ, ΛΑΡΚΟ. Ακόμα, τις επόμενες μέρες, σε ΤΣΙΠΙΤΑ, ΑΓΚΡΟΠΑΚ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, LERVENBROY, «ΣΑΜΠΟ», «ΒΙΟΜΕΚ», νοσοκομείο Χαλκίδας κτλ.

Σε γενική συνέλευση προχωρούν:

Επίσης: