ΜΑΘΗΤΕΣ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Στο πιο σπουδαίο μάθημα θα είμαστε όλοι εκεί!
Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010

Από τη χθεσινή εξόρμηση στο 3ο Λύκειο Πετρούπολης
Με το πλαίσιο των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων δίνουν τη δική τους μάχη για την επιτυχία της απεργίας σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη, σε κάθε διάλειμμα. Και δε μένουν εκεί. Πηγαίνουν σε όποιο εργοτάξιο ή χώρο δουλειάς βρίσκεται κοντά τους. Καλούν συμμαθητές, καθηγητές, εργάτες στις 10 Φλεβάρη να είναι στο δρόμο. «Γιατί δε γίνεται αλλιώς. Θέλουν να μας τα κλέψουν όλα. Δε τους χαρίζουμε τίποτα»!

3ο Λύκειο Πετρούπολης και ο Γιώργος, ο Αποστόλης, ο Χρήστος και ο Αγγελος βρίσκονται από νωρίς εκεί. Το πλαίσιο του ΣΑΣΑ πηγαίνει από χέρι σε χέρι, και μπορεί οι κουβέντες να λέγονται με την «ψυχή στο στόμα» πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, όμως αυτό δεν είναι ικανό να στερήσει την ουσία: «Την κρίση τη ζούμε μες τα σπίτια μας. Τα φροντιστήρια είναι στα ύψη, το χαρτζιλίκι μας διαρκώς μειώνεται, δεν περισσεύουν ούτε λεφτά, ούτε χρόνος για μια βόλτα». «Η απεργία μας αφορά άμεσα: Σε 2 -3 χρόνια το πολύ θα είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι και δε θα μας έχει απομείνει κανένα δικαίωμα. Πάνε να μας τα κλέψουν όλα. Δε θα γίνουμε δούλοι. Δε τους χαρίζουμε τίποτα». «Αν τα αφήσουμε στην τύχη και στους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την "έχουμε βάψει" άσχημα». «Το ΠΑΜΕ δεν παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη, κάτω από το τραπέζι». «Στις 10 Φλεβάρη κατεβάζουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε. Βοηθάμε τους γονείς μας και τους εαυτούς μας σε αυτή τη μάχη». «Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε το απάνθρωπο σύστημά τους. Να έχουμε καλύτερο μέλλον. Να μη βασανιζόμαστε όπως σήμερα που δε μας αφήνουν ούτε χρόνο να σκεφτούμε, ούτε χώρο να πάρουμε ανάσα»...

Το αφισάκι το ΣΑΣΑ για την απεργία
Πηγαίνουν στο εργοτάξιο όπου χτίζεται καινούριο σχολείο, μιλούν με τους μετανάστες που εργάζονται εκεί, στο διπλανό ξυλουργείο, σημαίνουν ξεσηκωμό. «Ολοι στο δρόμο. Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, είναι μόνιμα, γιατί έτσι θέλει το κεφάλαιο».

Ηδη σχολεία έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία, οργανώνουν την παρουσία τους, προκειμένου να είναι δυναμική και μαχητική, ενώ αναμένονται νέες τις επόμενες μέρες. Την ίδια στιγμή έχουν προγραμματιστεί Συντονιστικά ενόψει της απεργίας σε Πύργο, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Κατερίνη, ενώ τοπικά Συντονιστικά θα γίνουν στο Βύρωνα και στο Περιστέρι.