ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Κούφια δικομματική αντιπαράθεση

Με δεδομένες τις σχέσεις τους με το πολυεθνικό κεφάλαιο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να συγκαλύψουν την ουσία της υπόθεσης

Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010

ICON

Στον αποπροσανατολισμό ποντάρουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στο σκάνδαλο της «Siemens»
Σε δικομματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την πρώτη κιόλας εξέταση μάρτυρα επιδόθηκαν χτες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Αφορμή ήταν η κατάθεση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, για την οποία οι μεν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι αποκάλυψε τις πολιτικές πιέσεις που ασκούνταν στη δικαιοσύνη επί ΝΔ με στόχο να συγκαλυφθεί η υπόθεση, ενώ οι της ΝΔ ισχυρίζονταν ότι από την κατάθεση δεν προέκυψε η ύπαρξη πολιτικών πιέσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάθεση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ανέδειξε τις διαδρομές της συγκάλυψης του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

«Δόλο και πρόθεση» στους χειρισμούς του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για την υπόθεση της «Siemens», απέδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Παπανικολάου, στην κατάθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανικολάου, τον Αύγουστο του 2009, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Ν. Ζαγοριανού, που ήταν ο ανακριτής στην υπόθεση «Siemens». Χτες, στην Εξεταστική τόνισε ότι ενώ υπήρχε επαρκές αποδεικτικό υλικό για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων του Χριστοφοράκου, την περίοδο 2004-2007 ο Ν. Ζαγοριανός δε ζήτησε με σχετικό κατηγορητήριο την έκδοση του ισχυρού άνδρα της «Siemens».

Στο σχετικό πόρισμά του, το οποίο κατέθεσε χτες στα μέλη της Εξεταστικής επιτροπής ο Γ. Παπανικολάου, σημειώνει μάλιστα ότι του δημιουργήθηκε η πεποίθηση πως η όλη υπόθεση αποπνέει οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η εξέταση του Γ. Παπανικολάου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.