ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΣΤΑΝΛΕΫ»
Επιτυχία σημείωσε η χτεσινή απεργία

Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που επιβάλλει η εργοδοσία έδωσαν οι εργαζόμενοι

Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010

Η μάχη της περιφρούρησης ξεκίνησε από νωρίς το πρωί
Με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να συμμετέχει στην απεργία και τη έμπρακτη συμπαράσταση εργαζομένων από άλλους χώρους δουλειάς, τη στήριξη του κλαδικού ταξικού συνδικάτου της Αθήνας και του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Στάνλεϋ» έδωσαν την περασμένη Κυριακή μια πρώτη δυναμική απάντηση στην εργοδοσία, απαιτώντας την ανάκληση των μέχρι σήμερα απολύσεων (14) και των διαθεσιμοτήτων (15 εργαζόμενοι).

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους... «νουθετήσει» με τη μέθοδο των εκβιασμών και των ανακρίσεων, τη «βοήθεια» της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα - που έσπευσε το μεσημέρι της απεργίας στο ξενοδοχείο μετά από μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία - δεν κατάφεραν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων που από τις 4 το πρωί της Κυριακής έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη της περιφρούρησης έξω από το ξενοδοχείο. Μάλιστα, όπως συνδικαλιστές και εργαζόμενοι επισήμαιναν πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων σε απεργία που έχει σημειωθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των προσπαθειών της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στην απεργία αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν είχε ενημερώσει - παρότι έγκαιρα είχε λάβει το εξώδικο της απεργίας - τους διοργανωτές των εκδηλώσεων που θα διεξάγονταν εκείνη τη μέρα στο ξενοδοχείο. Κατάσταση η οποία βεβαίως γύρισε «μπούμερανγκ» (έντονες διαμαρτυρίες) στην εργοδοσία, αφού οι απεργοί είχαν έγκαιρα ενημερώσει για την απεργία.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, η επίθεση αυτή της εργοδοσίας έχει ως στόχο να μειωθούν οι εργαζόμενοι από 130 (Σεπτέμβρης 2009) σε 80. Απέναντι σε αυτή την επίθεση καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία.