Για τους απολυμένους της «Ολυμπιακής»

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην τακτοποίησή τους καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή

Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010

Associated Press

Ξεκρέμαστοι παραμένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΟΑ, μετά τη διάλυση της παλιάς εταιρείας
Τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην τακτοποίηση των απολυμένων εργαζόμενων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Από τις 15 Δεκέμβρη 2009, περίπου 4.500 εργαζόμενοι από τον Ομιλο της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" έχουν απολυθεί χωρίς ακόμη να τους έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποζημιώσεις και χωρίς να προχωράνε οι διαδικασίες στο ΙΚΑ για την απονομή σύνταξης σε αυτούς που δικαιούνται. Επίσης καθυστερεί αδικαιολόγητα η μεταφορά όσων εργαζομένων το επιθυμούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση αναστάτωσης στους εργαζόμενους, οι οποίοι ανησυχούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς οι ημερομηνίες και οι προθεσμίες που όριζε ο νόμος 3717 περνάνε χωρίς να προχωράει τίποτα.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (όπως Γερμανία, Δανία, κλπ.), για τους οποίους οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν πήραν κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα να μην τους αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα (αποζημίωση, συνταξιοδότηση κ.ά.)».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς: