ΑΘΗΝΑ
Πλημμύρισε απεργούς διαδηλωτές
Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2010

*

«Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών» ήταν η ξεκάθαρη, περήφανη δήλωση χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, μικρο - βιοτεχνών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίων, που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Λίγο πριν τις 10 το πρωί, εργοστασιακοί εργάτες, εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, στο εμπόριο, στην οικοδομή, στο δημόσιο, στις μεταφορές, στο φάρμακο, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στους ΟΤΑ και σε άλλους κλάδους, μετανάστες εργαζόμενοι στην ανακύκλωση, καλλιτέχνες, φοιτητές - σπουδαστές ενώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και έφτασαν στο Σύνταγμα. Με συνθήματα όπως «Δισ. ευρώ για τους πλουτοκράτες, ούτε σάλιο για τους εργάτες» και «Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, δεν είναι Ιρλανδία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» το λαϊκό ποτάμι πορεύτηκε προς το υπουργείο Εργασίας.

Στην «ιερή συμμαχία» της αντιλαϊκής βαρβαρότητας, που συγκροτούν το κεφάλαιο, η εργατική αριστοκρατία και οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων αντιπαρατίθεται το μπλοκ των εργατών, των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των ΕΒΕ, τόνισε ο κεντρικός ομιλητής, Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Χαιρετίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση, ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, επισήμανε ότι οι αγρότες «κλιμακώνουμε σήμερα τον αγώνα μας, από τα μπλόκα στις πόλεις, μαζί με τους εργαζόμενους, γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο και κοινά συμφέροντα». Ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, υπογράμμισε, ότι στην κοινή αγωνιστική πορεία με το ΠΑΜΕ και τη φτωχομεσαία αγροτιά γίνεται όλο και περισσότερο συνείδηση, κάθε μέρα και περισσοτέρων, «ότι ο αντίπαλος είναι κοινός. Είναι τα μονοπώλια και η πολιτική τους».

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.