ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ανυποχώρητη πάλη

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί, στις 28 του Νοέμβρη

Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000

Διεκδικώντας αγωνιστικά και τα δικά τους αιτήματα, στο πλευρό των εργαζομένων θα βρεθούν και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι καλούνται σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, την Τρίτη 28 του Νοέμβρη και ώρα 10 π.μ., από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΟΤΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Στο αγωνιστικό κάλεσμά τους, οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων χαιρετίζουν και στηρίζουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις που στρατεύονται στο κοινό μέτωπο. Οπως τονίζουν: «Η υλοποίηση της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις πρόσφατες εντολές του ΔΝΤ, μας οδηγούν στη συνέχιση της λιτότητας και στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην κατεδάφιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα της Ασφάλισης και στη διάλυση του ΕΣΥ για κατάργηση της δημόσιας υγείας για το λαό». Και συνεχίζουν: «Χρειάζεται η ενιαία, αποφασιστική και αγωνιστική κινητοποίηση για ν' ανατρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: κατώτερη σύνταξη 152.000. Ουσιαστικές αυξήσεις 10%. Επίδομα θέρμανσης 150.000. Να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις και να μην κατεδαφιστεί το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να μη διαλυθεί το ΕΣΥ. Δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνταξιουχικών οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σε ψήφισμά της διαπιστώνει «την ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει οικονομική πολιτική προς όφελος των Συνταξιούχων και γενικότερα του λαού. Τη μετατροπή της υγειονομικής περίθαλψης σε εμπορεύσιμο είδος». Η Ενωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ροδόπης, το σωματείο συνταξιούχων ΤΕΒΕ Κομοτηνής και των συνταξιούχων του ΤΣΑ, τονίζουν: «Εμείς που έχουμε δουλέψει μια ζωή ολόκληρη και όπως αναγνωρίζουν όλοι σε μας οφείλεται η ανόρθωση της οικονομίας της χώρας μας, απαιτούμε μια καλύτερη μεταχείριση στα τελευταία χρόνια της ζωής μας».

Επίσης, σε ψήφισμά της η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα συνταξιουχικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπογραμμίζει: «Συνεχίζεται σε βάρος μας η κοροϊδία αύξησης των κατωτέρων συντάξεων στις 152.000 δρχ. που υποσχέθηκε προεκλογικά στους συνταξιούχους ο κ. Σημίτης, ενώ επικρέμεται άμεσα η δαμόκλειος σπάθη της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης».