ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σύσκεψη την Τετάρτη για την απεργία στις 24 Φλεβάρη

Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ. στο συνδικάτο Οικοδόμων. Με τα εφόδια που έδωσε η απεργία της Τετάρτης ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και στην επαρχία

Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010

Χωρίς καμιά αναμονή ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επόμενη μεγάλη μάχη (φωτ. από τη σύσκεψη στη Λάρισα)
Πάνω στο γόνιμο έδαφος που άφησε πίσω της και η απεργιακή μάχη της περασμένης Τετάρτης ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για τον επόμενο μεγάλο σταθμό στις 24 Φλεβάρη.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι.

Με στόχο να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που βλέπουν στην απεργία μια νέα ευκαιρία για την ενσωμάτωση των εργαζομένων, οι ταξικές δυνάμεις καλούν συνδικάτα και εργαζόμενους να αξιολογήσουν συλλογικά, να συζητήσουν τη νέα αγωνιστική πείρα και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε στις 24 Φλεβάρη η πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να πάρει ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική ταξική απάντηση. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Στη σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ «καλεί τα Συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 24 Φλεβάρη, για να αποκρούσουμε τα άγρια αντεργατικά μέτρα στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο φορολογικό». Βασική επιδίωξη και αυτής της μάχης είναι να ριζώνουν πιο πλατιά και πιο βαθιά στους τόπους δουλειάς οι διαδικασίες ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, απαραίτητος όρος για την αντεπίθεση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση στόχων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και στα συμφέροντά τους.

Συσκέψεις σε Θεσσαλία και Κρήτη

Χωρίς καμιά αναμονή και με στόχο να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δέκα μέρες που απομένουν, έγινε η σύσκεψη της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών και θέμα τον απολογισμό της απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Φλεβάρη και τον σχεδιασμό για την επιτυχία της νέας απεργίας στις 24 Φλεβάρη. Οπως επισημάνθηκε, τις επόμενες μέρες πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα οι διοικήσεις των Σωματείων, ώστε να οργανώσουν την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Οσον αφορά στην απεργία της περασμένης Τετάρτης επισημάνθηκε ότι ήταν μια σκληρή και εφ' όλης της ύλης αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τα στηρίγματά του στο συνδικαλιστικό κίνημα, μια μάχη που η εργατική τάξη έδωσε με απαιτητικότητα και κέρδισε, μετρώντας νέα ταξική αγωνιστική πείρα, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι οι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα «έσμιξαν» ξανά στο μετερίζι του αγώνα με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή αντιμονοπωλιακή πάλη.

Η Γραμματεία εξέδωσε ήδη ανακοίνωση με την οποία θα δυναμώσει το άνοιγμα στους τόπους δουλειάς, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας.

Την επόμενη Τρίτη: