ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο πεδίο αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας

Κυβέρνηση και ΝΔ επιδιώκουν να συμψηφίσουν τις διαχειριστικές ευθύνες τους και να παραπλανήσουν το λαό

Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο στημένο παιχνίδι που στόχο έχει να προωθήσει αδιαμαρτύρητα τα ταξικά μέτρα. Οργάνωση της πάλης με το ΠΑΜΕ τώρα!
Σε καλά οργανωμένη επιχείρηση, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να περάσει στα «μαλακά» η ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, αποδεικνύεται η προωθούμενη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Ρόλο ενορχηστρωτή αυτής της αποπροσανατολιστικής επιχείρησης έχουν οι ίδιοι οι αρχηγοί των δυο κομμάτων, που έχουν την πρώτη ευθύνη για τη διαχρονική καταλήστευση του λαού προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την Τρίτη από τη Μόσχα τη σύσταση της συγκεκριμένης Εξεταστικής, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ σιγοντάρει την όλη προσπάθεια, βάζοντας «όρους» και προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν το συμψηφισμό σε ό,τι αφορά τις διαχειριστικές ευθύνες.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει αστεία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τη σύσταση της Εξεταστικής, όπως ότι «είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στην ΕΕ και τις αγορές». Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΝΔ διαβεβαιώνουν ότι η τακτική της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει εξαιτίας της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν την κυβέρνηση να φορτώσει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση της ΝΔ τις ευθύνες για την κατάσταση στην οικονομία.

Θέατρο στη Βουλή

Η αποπροσανατολιστική δικομματική κόντρα συνεχίστηκε χτες και στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση του Ισολογισμού - Απολογισμού του 2008, αλλά και το νομοσχέδιο για τη νέα στατιστική υπηρεσία.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, Χρήστος Παπουτσής και Μανώλης Κεφαλογιάννης, αντάλλαξαν κατηγορίες για αναξιοπιστία και έλλειψη διαχειριστικής ικανότητας. Ενδεικτικές του δημαγωγικού χαρακτήρα της αντιπαράθεσης ήταν και οι φράσεις που ανταλλάχθηκαν, με τον Χρ. Παπουτσή να μιλάει για «φαρισαίους της ΝΔ» και τον Μ. Κεφαλογιάννη να δηλώνει πως «είστε καλοδεχούμενοι στην εξεταστική, όπου θα πείτε τον Χριστό ...Μανώλη».

«Σε αυτό το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, δεν μπορεί να είναι μόνο ένας. Θέλει δύο. Δύο, οι οποίοι ενώ λεκτικά τσακώνονται, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν στο αντιλαϊκό τσουνάμι, το οποίο έχει επιδράμει απέναντι στις πλάτες του ελληνικού λαού», τόνισε σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αξιοποιείτε και οι δύο τις κερδοσκοπικές πιέσεις των χρηματοπιστωτικών ομίλων, που αποτελούν την πιο φανερή έκφραση της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Πιέσεις που άμεσα σχετίζονται με την τάση αμφισβήτησης του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, πού δηλαδή θα αποταμιευθούν τα τεράστια αποθέματα της Κίνας και των πλούσιων αραβικών χωρών. Τσακώνονται, δηλαδή, τα βουβάλια με θύματα τα μυρμήγκια. Και τα μυρμήγκια δεν είναι απλά και μόνο οι μικρότερες σε μέγεθος χώρες, τα μυρμήγκια είναι οι λαοί».

Κοροϊδία και μαγειρέματα

Ειδικά για το θέμα του δημόσιου χρέους, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «πίσω από την αύξηση του δημόσιου χρέους βρίσκονται οι υπέρογκες φοροελαφρύνσεις και η τεράστια προκλητική, σκανδαλώδης, κρατική χρηματοδότηση προς το μεγάλο κεφάλαιο».

Νωρίτερα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής ως Ανεξάρτητης Αρχής», το οποίο καταψήφισε το ΚΚΕ. Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στις Βρυξέλλες τον ρωτούν «αν θα πάει κανείς φυλακή» και προέτρεψε τη ΝΔ «να ψάξει στους κόλπους της» όσους έδιναν πλαστά στοιχεία.

Παρεμβαίνοντας επί της ουσίας του ζητήματος, ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπακωσταντίνου τόνισε πως «η ασκούμενη κυρίαρχη πολιτική, βαθιά αντιλαϊκή, είναι υποχρεωμένη να μαγειρεύει, να κάνει ζαβολιές στα στοιχεία για να καλύψει τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα και να παγιδεύει τη σκέψη και τη συμπεριφορά των εργαζομένων και του λαού».

Συμμετέχοντας στο παιχνίδι των εντυπώσεων, ο ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορά κατά αγνώστων για αξιόποινες πράξεις, ζητώντας να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με την τυχόν αλλοίωση στατιστικών στοιχείων για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, πλήττοντας την αξιοπιστία της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς. Υπέρ της Εξεταστικής δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης.