ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Οι... κόκκινοι επέστρεψαν

Μετά από οχτώ χρόνια ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 68-64

Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010

Icon

Στην κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από οχτώ χρόνια έφθασε το Σάββατο ο Ολυμπιακός
Η δίψα οκτώ ετών μάλλον ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό να διαρκέσει περισσότερο. Από το Σάββατο το βράδυ η ιστορία των τελευταίων ετών άλλαξε για τους «ερυθρόλευκους» αφού όχι μόνο πανηγυρίζουν την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου αλλά έχουν και κάθε δικαίωμα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να ονειρεύονται φέτος και το παραπάνω (βλ. πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα). Στον τελικό του Ελληνικού η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε του Παναθηναϊκού με 68-64 και σήκωσε το ιστορικό τρόπαιο. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν πιο διαβασμένοι από ποτέ στο παιχνίδι των αντιπάλων τους και βέβαια πιο διψασμένοι από αυτούς ώστε να φθάσουν στον τελικό στόχο. Ο έλεγχος των ριμπάουντ (17 επιθετικά έναντι μόλις 5 των αντιπάλων τους), η ευστοχία των περιφερειακών (Πεν, Τεόντοσιτς, Κλέιζα), η καθοδήγηση της ομάδας από τον Παπαλουκά και ο αυθορμητισμός του Τσίλντρες ήταν τα βασικά στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός, αν και αμυντικά δεν ήταν και ό,τι χειρότερο (το μαρτυρούν οι 68 πόντοι του Ολυμπιακού), ολιγώρησε σε ορισμένους κρίσιμους τομείς. Εκτός της απώλειας των ριμπάουντ υπήρξε και έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση που οδήγησε στο μπλοκάρισμα των παικτών από την ερυθρόλευκη άμυνα. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-18, 37-31, 50-42, 68-64.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 3 (1), Πεν 7 (2), Τσίλντρες 7, Βούισιτς 4, Τεόντοσιτς 22 (3), Μπουρούσης 8, Χαλπερίν, Κλέιζα 12 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 3.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 10, Φώτσης 2, Χέισλιπ 6, Νίκολας 10 (2), Γιασικεβίτσιους 2, Διαμαντίδης 12 (2), Πέκοβιτς 12.