ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απορρίπτουμε τα μέτρα, βγαίνουμε στο δρόμο

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις

Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010

Από τη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων
Ξεσηκωμός! Οι συνταξιούχοι να σηκωθούν από τα ΚΑΠΗ και τα καφενεία και να βγουν στους δρόμους, μαζί με τους εργάτες και τη νεολαία. Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.

Είναι το μήνυμα που έστειλαν χτες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, οι οποίες δουλεύουν, παίρνουν μέτρα και δίνουν μάχη για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της αυριανής απεργίας. Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και ήδη έχουν ορίσει τον επόμενο σταθμό που είναι τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, στις 3, 4 και 5 Μάρτη.

«Τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση σαρώνουν και τις τελευταίες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Εχουν σχεδιαστεί και αποφασιστεί από την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματα που τη στηρίζουν και υπηρετούν το σύστημα. Απορρίπτουμε τα μέτρα τους. Απορρίπτουμε τις λογικές του εργασιακού κόστους και του κόστους γήρανσης, δηλαδή το σύγχρονο καιάδα και τη λογική "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Απορρίπτουμε τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα περί πατριωτισμού και εθνικής κυριαρχίας της κυβέρνησης που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., μαζί και των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Καταδικάζουμε την ανοιχτή τρομοκρατία και τους τόνους ψεμάτων των ΜΜΕ περί χρεοκοπίας της οικονομίας και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τις στημένες δημοσκοπήσεις τους», υπογράμμισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Η απάντηση, συνέχισε, είναι μια: Διαφωνείς με τα μέτρα, βγαίνεις στο δρόμο του αγώνα και διεκδικείς. Μόνο ένα οργανωμένο μαζικό λαϊκό αγωνιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό και αιτήματα μπορεί να δώσει απάντηση στον πόθο της εργατικής τάξης και του λαού για μια καλύτερη ζωή».

Μήνυμα αντεπίθεσης έστειλαν και οι πρόεδροι των υπόλοιπων συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο μόνος δρόμος για να διατηρήσουμε όσα κατακτήσαμε με κόπο και αίμα».

Αύριο, οι συνταξιούχοι έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.