ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυνατό και βροντερό μήνυμα
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010

Motion Team

Περιφρούρηση της απεργίας στο σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»
Απάντηση στο μαύρο μέτωπο ΕΕ, κυβέρνησης, εργοδοτών, ξεπουλημένων ηγεσιών σε ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, καθώς και στα παπαγαλάκια της ενημέρωσης που βάλθηκαν να πείσουν το λαό πως είναι υπεύθυνος και πρέπει να πληρώσει, έδωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ. Μαζί, εργαζόμενοι από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι και μετανάστες, νέα γενιά και απόμαχοι της δουλειάς έστειλαν μήνυμα ενότητας κόντρα σε όσους προσπαθούν να διασπάσουν τον αγώνα τους και να βάλουν τους εργάτες να φαγωθούν μεταξύ τους για να τρίβει τα χέρια του το κεφάλαιο. Μαζί τους και οι αγρότες, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, που συσπειρώνονται και δυναμώνουν το μέτωπο που συγκρούεται με την εξουσία του κεφαλαίου.

Και από τη Θεσσαλονίκη εκφράστηκε δυνατά και καθαρά η απαίτηση της εργατικής τάξης την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Μα και η απόφασή της, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, μέρα τη μέρα να δυναμώνει το μέτωπο της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το αληθινό πατριωτικό - λαϊκό μέτωπο που όχι μόνο θέλει, αλλά και μπορεί να βάλει στην ατμομηχανή της ανάπτυξης τις ανάγκες και τις δυνατότητες των πολλών.

Από νωρίς το ξημέρωμα, εκατοντάδες φρουροί της απεργίας στάθηκαν στις πύλες των εργοστασίων, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών. Με επιτυχία δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, σε όλα τα εργοτάξια του Μετρό, στα καταστήματα «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» σε Βασσιλίσσης Ολγας, Αμπελόκηπους και Καρόλου Ντηλ, στη VODAFON στο εμπορικό κέντρο COSMOS, στις εταιρείες πληροφορικής E-NET και ALTEC, στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ στην Ερμού, στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης, στο εργοστάσιο «Κατσέλη», στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Σταυρούπολης και στο σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους. Περιφρούρηση της απεργίας έγινε και στο Θέατρο «Εγνατία» στο πλαίσιο της απόφασης του ΣΕΗ.


Motion Team

Οι εργάτες και οι υπάλληλοι από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο ραντεβού με το ΠΑΜΕ. Απλωσαν τα πανό με τις διεκδικήσεις τους, ύψωσαν τα λάβαρα και πήραν τη θέση τους στο μεγάλο μέτωπο.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Μουσταφά από τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, που περίπου δυο μήνες τώρα συνεχίζουν την απεργία και τον αγώνα ενάντια στην άγρια επίθεση των εργοδοτών, που εξελίσσεται με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των μηχανισμών του κράτους.

Επίσης χαιρέτισαν η Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου από τους εργαζόμενους stage, ο Αλέκος Τσουραλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας.

Από τον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών ο Πέτρος Μυλωνάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τσακίσει το συνδικαλιστικό κίνημα και τις κατακτήσεις του με την ποινικοποίηση των αγώνων και τις δικαστικές διώξεις.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Μαρία Γκοτζαμάνη, πρόεδρος του Σωματείου Βιομηχανικού Επισιτισμού. «Μπορούμε με ένταση, μαζικοποίηση, οργάνωση των αγώνων από τα κάτω, σε κάθε χώρο δουλειάς, με την υπόθεση στα χέρια του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά, να τους σταματήσουμε τώρα. Να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω τα αντεργατικά μέτρα. Μια απεργία δε φτάνει. Χρειάζεται τώρα, πριν είναι πολύ αργά, να αισθανθούν την αναπνοή μας στο σβέρκο τους. Χρειάζεται εργάτης με εργάτη να κουβεντιάσει, να συμφωνήσει, να το αποφασίσει ότι μπορούμε και επιβάλλεται να στήσουμε ανθρώπινα τη ζωή μας χωρίς τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές», είπε.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης προς το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.