Αντιασφαλιστική συναίνεση...
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ πρέπει να είναι ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, αφού στην προσπάθειά του για την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» - όπως αποκαλεί την καταστροφή της Κοινωνικής Ασφάλισης που ετοιμάζει - άρχισε να βρίσκει ...φίλους.

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος δήλωσε - αφού συναντήθηκαν - πως «οι σκέψεις του κ. Λοβέρδου κινούνται πάνω σε έναν σοβαρό άξονα, σε έναν άξονα ευθύνης».

Είναι δεδομένο πως «οι σκέψεις» του Α. Λοβέρδου είναι οι «σκέψεις» της κυβέρνησης, που προφανώς συμπίπτουν με τις «σκέψεις» του ΛΑ.Ο.Σ. Εμείς, μετά από τόσες ... «σκέψεις», τι μπορούμε να σκεφτούμε;

Προφανώς πως, όταν πρόκειται για τις κατευθύνσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τα βρίσκουν μια χαρά αυτοί που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

«ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ στη χώρα». Τη φοβερή αυτή διαπίστωση έκανε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, αφού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μόνο που οι αγορές δεν είναι τίποτε ...παράξενα όντα, που ζουν σε άλλους πλανήτες. Εχουμε κι εδώ από αυτές τις «αγορές». Και εκπροσωπούνται - μεταξύ άλλων - από τον ΣΕΒ.

Δηλαδή, αυτόν με τον οποίο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ του κ. Παναγόπουλου έχει υπογράψει μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που προβλέπει αυξήσεις μικρότερες του ενός ευρώ την ημέρα.

Ετσι, για να μη δουλευόμαστε δηλαδή...

ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ο ΗΣΑΠ από τη στάση Ειρήνη μέχρι την Κηφισιά, ενώ είναι κλειστός, εδώ και μήνες, και από την Καλλιθέα μέχρι το Φάληρο. Δηλαδή, ούτε το ...ένα τρίτο του δεν βρίσκεται στην κυκλοφορία.

Εχουν, μήπως, την εντύπωση οι αρμόδιοι πως αυτοί που χρησιμοποιούν το τρένο απλά αφήνουν την «Ρολς Ρόις» παρκαρισμένη σπίτι τους; `Η, μήπως, πως δεν έχουν δουλειά να κάνουν και μετακινούνται για βόλτα;



Γρηγοριάδης Κώστας