ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010

Χρήστος Παπαδόπουλος
φωτό 2

Ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ απεβίωσε στις 22.1.2010. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Ολα του τα χρόνια δούλεψε καπνεργάτης και αγωνιζόταν ακούραστα με αγωνιστικότητα, πίστη και ιδανικά για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από τις γραμμές του τιμημένου ΚΚΕ. Ηταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του, στην ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ και στην ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας.

Ο σύντροφος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ απεβίωσε στις 23.1.010. Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Από νέος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, συνεχίζοντας τον αγώνα του στο ΚΚΕ ακούραστα για 30 χρόνια. Ηταν μέλος της Δημοκρατικής Μέριμνας, διετέλεσε πρόεδρος στην Επιτροπή Ειρήνης Ν. Φιλ/φειας - Ν. Χαλκηδόνας. Ηταν ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και μέλος της ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη των συναγωνιστών και συντρόφων ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ΗΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟ Ν. Φιλ/φειας - Ν. Χαλ/δόνας, το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλ/φειας - Ν. Χαλ/δόνας 50 ευρώ. Μαίρη Σταθάκου 50 ευρώ, Νίτσα Παπανικολάου 50 ευρώ, Παναγιώτης Σουρτζής 20 ευρώ.

Επίσης, για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, η συναγωνίστρια Βασιλική Μίχου προσφέρει, στη μνήμη του αγωνιστή ΗΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, 50 ευρώ.

Ηλίας Χριστοφιλόπουλος
Στη μνήμη των σφων ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ΗΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουν: Φωτεινή Χριστίδου 20 ευρώ, Ανθή Παρασκευοπούλου και Δελλής Μάνος 10 ευρώ.

Ακόμα, στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, του οποίου το μνημόσυνο γίνεται την Κυριακή 28.2.2010, η γυναίκα του Σούλα και τα παιδιά του Γιώργος και Λένα προσφέρουν για το μνημείο της Φλώρινας 50 ευρώ.

Καλούνται οι σύντροφοι και συναγωνιστές, οι απόγονοι και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης να παρευρεθούν στο μνημόσυνο των δύο συντρόφων που θα γίνει, μαζί, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, ώρα 10 π.μ., στην εκκλησία Αγία Μαρίνα Ν. Φιλαδέλφειας.

***

Αύριο, Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010, στον Αγιο Λάζαρο Α' Νεκροταφείου Αθηνών, τελούμε το ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας μας ΣΒΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ, επί χρόνια ψηφοφόρου του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ ΔΕΗ Αθήνας.

Τα παιδιά της

Θεοφάνης, Κωνσταντίνα, Δημήτρης, Αναστασία, Ελένη

Τα εγγόνια της