TO ΚΚΕ ΓΙΑ THN ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΡΙΖΑ ωφελούν τα σχέδια της κυβέρνησης

Η αντεργατική συμπαιγνία αποκαλύφτηκε ξανά χτες στη Βουλή. Απάντηση στην ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης δίνουν από αύριο και τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια

Τρίτη 2 Μάρτη 2010

«Το Ασφαλιστικό είναι πολιτικό και όχι οικονομικό ζήτημα», τονίζουν οι πικέτες με τις οποίες από αύριο οι συνταξιούχοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους
«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που βομβαρδίζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα» και στοχεύει στο «ολοκληρωτικό γκρέμισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου, τοποθετούμενος χτες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης για το Ασφαλιστικό που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική φιλολογία περί κατάρρευσης των Ταμείων ο Ν. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «σκοπός είναι να ενσταλαχθεί ο τρόμος στο μυαλό του λαού». προσθέτοντας: «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική επιχείρηση εκτέλεσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και αυτή την πολιτική δουλειά την έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει λευκή επιταγή και από τη ΝΔ και από το ΛΑ.Ο.Σ.». Τόνισε ότι το εργατικό κίνημα πρέπει «να διεκδικήσει δημόσιο, υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλο τον πληθυσμό της χώρας». Οσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι κάνει «επιφανειακές κριτικές», τηρεί «εκκωφαντική σιωπή για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και «λιμάρετε τα αιτήματα και τις ασφαλιστικές ανάγκες των εργαζομένων στα όρια του ...ΠΑΣΟΚικού εφικτού» για να «διατηρείτε κανάλια επαφής, δυνατοτήτων και σύγκλισης».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, παρουσίασε στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου σύμφωνα με τα οποία σε ελέγχους που έγιναν το Γενάρη και το Φλεβάρη σε 15.000 επιχειρήσεις το 25% των εργαζομένων ήταν ανασφάλιστοι! Παρ' όλα αυτά επανέλαβε ότι «το σύστημα κατέρρευσε γιατί υπάρχει η σχέση 1,7 εργαζόμενοι για έναν συνταξιούχο», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι μπορούν να μείνουν τα βαρέα και ανθυγιεινά ως έχουν σήμερα», «να ξεπερνούν οι ανάπηροι το 25% του πληθυσμού», «να μη μετράει η ανταποδοτικότητα χρόνου εργασίας σε αυτό που παίρνεις» και να υπάρχουν «συνταξιούχοι των 45 ετών». «Εκτιμήστε το γεγονός ότι έχετε μια αυξημένη συναίνεση», επισήμανε προς την κυβέρνηση στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος. Να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ...δύναμη με προτάσεις για το Ασφαλιστικό επιχείρησε ο εισηγητής του, Φώτης Κουβέλης, λέγοντας ότι «θέλουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό (...) Δεν είπαμε ότι το σύστημα δεν έχει ανάγκη εξορθολογισμού».

Ξεκινούν τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια

Ξεκινούν αύριο τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν αύριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Επίσης αύριο θα γίνει πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στα Γιάννενα, επίσης στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο. Στη Θεσσαλονίκη, περιφερειακή συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Σωματείων την Παρασκευή 5 του Μάρτη στις 11 το πρωί, στο ΕΚΘ.