ΠΑΜΕ
Ωρα αντεπίθεσης και ρήξης

Η πρόταση του ΠΑΜΕ στα ΔΣ της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων

Τετάρτη 3 Μάρτη 2010

Στιγμιότυπο από την απεργιακή πορεία της Αθήνας στις 24 του Φλεβάρη
Σε συναγερμό, ξεσηκωμό και επαγρύπνηση καλούν οι ταξικές δυνάμεις τους εκπαιδευτικούς, απέναντι στην αντιλαϊκή θύελλα της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση με σειρά κινητοποιήσεων στα ΔΣ των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων, μια πρόταση που ξεκαθαρίζει: «Ολοι στο μετερίζι, όλοι στον αγώνα, έχουμε πόλεμο! Από τη συμμετοχή σου θα κριθεί η έκβαση της μάχης! Μπορούμε να την κερδίσουμε!». Η πρόταση που απαντά ολοκληρωμένα στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας κατατέθηκε, χτες, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεις (αριστεριστές) την απέρριψαν, επιβεβαιώνοντας ότι πρώτιστο μέλημά τους αποτελούν οι «αντοχές» της οικονομίας που υπηρετεί τα μονοπώλια.

Παραθέτουμε ολόκληρη την πρόταση του ΠΑΜΕ:

«Από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ εξαγγέλλει τα μέτρα που θα ακρωτηριάσουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό δικαίωμα.

Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η ώρα της αντεπίθεσης και της ρήξης με την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματά της, με τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Να μη χαθεί ούτε λεπτό! Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

Συναγερμός - ξεσηκωμός - επαγρύπνηση!!

Οι ώρες που περνάμε για την εργατική τάξη και το λαό είναι ώρες κρίσιμες, ώρες προσκλητήριου και γενικής κινητοποίησης των δυνάμεων. Τούτες τις ώρες η αντίσταση και η απειθαρχία είναι πράξεις σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα.

Εχουμε πόλεμο!

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τα αστικά ΜΜΕ. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Το πραγματικό δίλημμα είναι: `Η θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σχολείο, κάθε γραφείο, κάθε λαϊκή συνοικία να γίνει χαράκωμα του αγώνα».

Σ' αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να οργανώσει πανστρατιά ενημερωτικών εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα, με ομιλίες, περιοδείες στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στα φροντιστήρια, στις συνοικίες, παντού! Ακόμα κάλεσαν τα ΔΣ των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ αλλά και των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων και των Σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ταυτόχρονα με την εξαγγελία των μέτρων να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας. Αν τα μέτρα εξαγγελθούν σήμερα, Τετάρτη, να κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας για αύριο, Πέμπτη.

Ακόμα οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν πρόταση για συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνουν μαζικοί φορείς και ταξικά συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, στα συλλαλητήρια που οργανώνει αύριο το ΠΑΜΕ αλλά και στις κινητοποιήσεις στις οποίες καλούν ΠΑΜΕ - ΟΓΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Να επισπευστεί η απεργία

Ακόμα η πρόταση σημείωνε: «Κλιμακώνουμε με νέα γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στη βάση αυτή προτείνουμε στην ΕΓ της ΑΔΕΔΥ (2 του Μάρτη) η διαφαινόμενη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τις 16 του Μάρτη να επισπευστεί και να συμπίπτει χρονικά την επόμενη ημέρα της εξαγγελίας των μέτρων ή κοντά στην ημερομηνία της εξαγγελίας. Απαιτούμε την ίδια μέρα να κηρύξει απεργία και η ΓΣΕΕ. Να σταματήσουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να στηρίζουν αδιάντροπα και ανοιχτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Κλιμακώνουμε: Με πολύμορφες καθημερινές κινητοποιήσεις όλο το Μάρτη, φέρνοντας στο επίκεντρο της αναμέτρησης τις παρελάσεις των εργαζομένων, των φτωχών και των άνεργων στις 25 του Μάρτη.

Είναι απάτη ότι τα μέτρα δεν αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. Προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να αδυνατίσουν το βασικό τους όπλο που είναι η ταξική ενότητα. Είναι ψέμα ότι τα μέτρα είναι για τη σωτηρία της πατρίδας. Τα μέτρα παίρνονται για τη σωτηρία της κερδοφορίας και της πλουτοκρατίας. Πατριωτικό είναι ό,τι συμφέρει τα λαϊκά στρώματα.

ΟΛΟΙ στο μετερίζι, όλοι στον αγώνα, έχουμε πόλεμο!!! Από τη συμμετοχή σου θα κριθεί η έκβαση της μάχης! Μπορούμε να την κερδίσουμε!».