ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ομνύει στην ομοψυχία για να στριμώξει το λαό

«Να δράσει» (!) κάλεσε την κυβέρνηση ο Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιλαϊκή καταιγίδα

Σάββατο 6 Μάρτη 2010

*

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να τσακίσουν το κλίμα συναίνεσης που προσπαθούν να επιβάλουν τα κόμματα του κεφαλαίου
Κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» και «συστράτευσης» υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων καλλιεργεί σταθερά η ηγεσία της ΝΔ. Ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι οι διαφωνίες της για ορισμένα επιμέρους μέτρα είναι υποκριτικές και ψηφοθηρικές. Ταυτόχρονα πιέζει την κυβέρνηση να λάβει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «τόνωσης της αγοράς».

«Σήμερα είναι πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Γ. Παπανδρέου, με πρόσφατη και ισχυρή λαϊκή εντολή. Οφείλει, λοιπόν, να δράσει, για να προστατεύσει την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, τον ελληνικό λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, εξαντλώντας την κριτική του κόμματός του στην κυβέρνηση στο ότι «δεν προσφέρει καμία ορατή προοπτική».

Με αφορμή την χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο «να δώσει τη στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα για να βρει διέξοδο στα προβλήματά της». Διαβεβαίωσε ακόμα ότι από την πλευρά της ΝΔ έγιναν και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) «προκειμένου να γίνουν αποδεκτές λύσεις μέσα στην ευρωζώνη, θετικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας».

«Η Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου. Ο Α. Σαμαράς στηρίζει την Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας τη βούληση του κόμματός του να βάλει γερές πλάτες στην αντιλαϊκή επίθεση στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας».

Ο Π. Παναγιωτόπουλος καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, κάνοντας για πολλοστή φορά επίκληση στην εθνική ομοψυχία. «Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, ημέρες στις οποίες απαιτείται εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, η κριτική είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Αυτό που πρέπει να αποκλείσουμε από τον καθημερινό διάλογο και αντίλογο είναι τη χρήση βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή βέβαια η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να δημαγωγεί ασύστολα, είτε μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις είτε εμφανιζόμενη ως «προστάτης» των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και των αγροτών. Είναι χαρακτηριστική από την άποψη αυτή η ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες από τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία από τη μια διαπιστώνεται ότι «από σήμερα ο αγροτικός κόσμος μπαίνει σε τροχιά αφανισμού»(!) και από την άλλη καλεί, υποκριτικά, την κυβέρνηση «να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών και να δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην αγροτική οικονομία, να εξοφλήσει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους αγρότες, να αναθεωρήσει τα μέτρα για το πετρέλαιο» κ.ά.