Ευρηματικά - απαιτητικά
Κυριακή 7 Μάρτη 2010

MotionTeam

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Η ευρηματικότητα χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις που ανέδειξαν και έτσι την επιμονή να προβληθεί με κάθε τρόπο η ανάγκη για πάλη.

Με χιούμορ «εμπνευσμένο» από την ταξική τους συνείδηση οι εργαζόμενοι απαντούν εύστοχα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, της ΕΕ και των άλλων κομμάτων. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία η εργαζόμενη στη Θεσσαλονίκη έχει βγάλει «δίσκο» για λογαριασμό της κυβέρνησης, προκειμένου να ενισχυθούν οι βιομήχανοι της πατρίδας!

Αντίστοιχα, την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός ...έκανε την εμφάνισή του στην κατάληψη που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών. Μέσα από ένα σκετσάκι, το σενάριο κι η σκηνοθεσία του οποίου σχεδιάστηκε επί τόπου, όπου ο πρωθυπουργός ζητούσε τους μισθούς των εργαζομένων κι εκείνοι τον πήραν στο κατόπι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Οι περαστικοί έλαβαν και μ' αυτόν τον τρόπο μήνυμα: οι εργαζόμενοι «δεν μασάνε κουτόχορτο». Θα μπλοκάρουν τα μέτρα στην πράξη με ασυμβίβαστους ταξικούς αγώνες.

Αντίστοιχα, στην Πάτρα, το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι κατέλαβαν το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Με αποτέλεσμα από τα μεγάφωνά του που εκτείνονται σε όλο το κέντρο της πόλης να ακούγεται συνέχεια το κάλεσμα για την απεργία της Παρασκευής.