ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών
Τρίτη 16 Μάρτη 2010

Με κλείσιμο του δήμου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών αύριο, Τετάρτη, ξεκινούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις δήμου και εργαζομένων (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Με κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας, αύριο, Τετάρτη, και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, η δημοτική αρχή ξεκινά κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση και μόνιμη επίλυση του οικονομικού προβλήματος του δήμου. Ανάλογα με τις απαντήσεις του υπουργείου, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Σήμερα και για πολλοστή φορά στα ταμεία του δήμου υπάρχει έλλειμμα με κίνδυνο τη μη πληρωμή της μισθοδοσίας και των δώρων των εργαζομένων το επόμενο διάστημα. Ελλειμμα το οποίο οφείλεται και στην καθυστέρηση καταβολής των ΚΑΠ από την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος ήδη την περασμένη Παρασκευή ενημέρωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και πρότεινε τη συμμετοχή και των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της πόλης στις κινητοποιήσεις.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη καταθέσει προτάσεις στο υπουργείο για την αντιμετώπιση του οξύτατου οικονομικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, ζητά πάγωμα των τοκοχρεολυσίων, αύξηση σταθερά (κάθε μήνα) της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 και απόδοση των «παράνομα» παρακρατηθέντων πόρων από την πόλη.

Αντί αυτών όμως η κυβέρνηση δεν αποδίδει ούτε καν τα θεσμοθετημένα έσοδα στο δήμο με αποτέλεσμα σήμερα να του οφείλονται περίπου 1.500.000 ευρώ. Δηλαδή: ΣΑΤΑ 420.000, ΘΗΣΕΑΣ 685.000, Τέλη Ζύθου και Διαφήμισης 450.000. Τα ποσά αυτά θα έπρεπε να έχουν μπει στα ταμεία του δήμου το Δεκέμβρη του 2009.