ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Για τη γυναίκα του μόχθου και του αγώνα

Η πάλη για την πραγματική ισοτιμία συνδέεται με την πάλη για το Σοσιαλισμό

Πέμπτη 18 Μάρτη 2010

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την καθιέρωση της Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα την αληθινή ισοτιμία, άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη για το Σοσιαλισμό, πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση του «Ριζοσπάστη», στα γραφεία της εφημερίδας.

Με τη μορφή διαλόγων, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους κλασικούς Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν πάνω στο γυναικείο ζήτημα, καθώς και αληθινά περιστατικά - μαρτυρίες από την καθημερινότητα των εργατριών στις σύγχρονες συνθήκες. Αυτό που αναδείχτηκε συμπερασματικά είναι ότι η πραγματική ισοτιμία των γυναικών, η πραγματική απελευθέρωση της γυναίκας από τη διπλή καταπίεση, μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Διέξοδο στα προβλήματα των γυναικών δεν μπορεί να δώσει η οργή για τις συνέπειες από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, αλλά η μετατροπή της σε αποφασιστική συμμετοχή στην ταξική πάλη, στο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, ώστε η πάλη για την αληθινή ισοτιμία των δύο φύλων να μπολιάζει κάθε μικρή και μεγάλη μάχη της εργατικής τάξης.

Να ακολουθήσουν το παράδειγμα εκατοντάδων γυναικών που αρνήθηκαν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Να βαδίσουν στα χνάρια γυναικών όπως η Ηλέκτρα Αποστόλου, η Ρόζα Ιμβριώτη, η Αύρα Παρτσαλίδου και τόσων άλλων επωνύμων και ανωνύμων γυναικών αγωνιστριών, που έχει αναδείξει το ελληνικό και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.