ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΩΝ
Ξεκάθαρο μήνυμα στους εργολάβους - δουλέμπορους και την κυβέρνησή τους
Σάββατο 20 Μάρτη 2010

MotionTeam

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της κεντρικής πύλης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στην επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η πολυεθνική εταιρεία ISS με τις πλάτες της κυβέρνησης. Το Σωματείο των Εργολαβικών μαζί με το ΠΑΜΕ, απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και να φύγουν οι εργολάβοι - δουλέμποροι απ' τα νοσοκομεία και τους άλλους φορείς. Την ώρα της απεργιακής κινητοποίησης, μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ, ορίστηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για την επόμενη Παρασκευή 26 Μάρτη.

Και με την χτεσινή κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ και το Σωματείο των Εργολαβικών, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση των εργολάβων, ότι η επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η ISS με εκδικητικές μεταθέσεις, απειλές για απολύσεις, θα σπάσει πάνω στον αποφασιστικό και συντονισμένο αγώνα των εργατών. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να ανακληθούν οι εκδικητικές μεταθέσεις της προέδρου, της αντιπροέδρου και ενός μέλους του ΔΣ του Σωματείου, που έγιναν με στόχο να απομονωθούν τα συνδικαλιστικά στελέχη από τους εργαζόμενους (μετατέθηκαν στο νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων, όπου απασχολούνται ελάχιστοι εργαζόμενοι της εταιρείας).

«Η τρομοκρατία και οι απειλές δε θα περάσουν», δήλωναν οι εργαζόμενοι που απέκλεισαν την κεντρική πύλη, ενώ την ίδια ώρα κλιμάκιο από μέλη του σωματείου και του ΠΑΜΕ περιόδευσε στα διάφορα τμήματα του νοσοκομείου και ενημέρωνε τους εργαζόμενους. Το κλιμάκιο έκανε και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου κατήγγειλαν τις συμβάσεις - ντροπής που υπογράφονται από τα νοσοκομεία και τη στήριξη που παρέχει η διοίκηση του Ιπποκρατείου στον εργολάβο, κλείνοντας τα μάτια στις καταγγελίες των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγειονομικών Ιπποκρατείου καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Ιπποκράτειο να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργολαβικών καθαριστριών και συσπειρωμένοι με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν: Εξω οι εργολάβοι απ' τα Νοσοκομεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Να αποσυρθούν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.