ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αύριο το Διεθνές Σεμινάριο στις Βρυξέλλες

Διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος και βασική εισηγήτρια θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα

Πέμπτη 25 Μάρτη 2010

Μια από τις αφίσες που εξέδωσε το ΚΚΕ για τη φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Ο ρόλος των κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών», διοργανώνει το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 26 Μάρτη, με τη συμμετοχή 27 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Το σεμινάριο θα γίνει στο κτίριο Altiero Spinelli, αίθουσα AIG - 2, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος θα είναι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα μιλήσει ως βασική εισηγήτρια στο σεμινάριο, στις 9 π.μ. (ώρα Βρυξελλών).

Το σεμινάριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Γυναικών, που καθιέρωσε, μετά από πρόταση της κομμουνίστριας επαναστάτριας Κλάρα Τσέτκιν, την 8η Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα αναδείξουν τη συμβολή του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, του σοσιαλισμού στην πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση. Θα αποτελέσει έτσι και μια απάντηση στις προσπάθειες των αστικών πολιτικών δυνάμεων να παραχαράξουν την Ιστορία, να ουδετεροποιήσουν και να προσεταιρισθούν τη Διεθνή Μέρα των Γυναικών.

Τα κόμματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι τα παρακάτω:

Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν, Εργατικό Κόμμα Βελγίου, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, Τουντέχ (Ιράν), Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα Κομμουνιστών της Κιργιζίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, ΑΚΕΛ Κύπρου, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας, Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κόμμα Εργασίας Τουρκίας (ΕΜΕΠ), Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας).