ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΟΡΤΟ|
Η νίκη οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ

Ο Μπάγεβιτς παραδέχτηκε ότι ο αποκλεισμός από τη φάση των «16» είναι αποτυχία για την ομάδα του

Τετάρτη 3 Νοέμβρη 1999

PHOTO PRESS

Κάθε άλλο παρά ματς γοήτρου είναι το σημερινό για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Πόρτο
Μόνο τη νίκη μπορούν να έχουν στο μυαλό τους σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Πόρτο (MEGA 21.45), ύστερα από την ήττα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη φορά όχι για να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λινγκ, αλλά για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η ήττα την περασμένη Τρίτη στην Ισπανία από τη «βασίλισσα» στοίχισε πολύ στους «ερυθρόλευκους», αφού τα εισιτήρια για τη συνέχεια στα «μεγάλα σαλόνια» της Ευρώπης πήραν η Πόρτο και η Ρεάλ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, έχει στη διάθεσή του 20 ποδοσφαιριστές ενώ απέκλεισε τον τραυματισμένο Λουτσιάνο, καθώς και τους Σφακιανάκη, Πουρσαϊτίδη, Καλύκα, Καρτερουλιώτη και Γιάννου. Οσον αφορά τον Τζιοβάνι, η ίωση που τον ταλαιπωρούσε αντιμετωπίστηκε και έτσι είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες μίλησε και για το σημερινό αγώνα, αλλά και για το όνειρο που χάθηκε. Για το σημερινό παιχνίδι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου να δείξει και τη σημασία του: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε χωρίς άγχος, να πιάσουμε καλή απόδοση για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Πόρτο και θα πρέπει να αγωνιστούμε σαν να αντιμετωπίζουμε την ομάδα με την οποία παίξαμε στην Πορτογαλία.

Για το αν μπορούσε να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λινγκ, ο προπονητής των πρωταθλητών ήταν κατηγορηματικός: «Το πιστεύω. Και παίκτες αξίας έχουμε και κόσμο, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους αντιπάλους μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να περάσουμε. Για μένα προσωπικά, είναι αποτυχία».

Από την άλλη, οι Πορτογάλοι ήρθαν στην Αθήνα χωρίς έξι βασικούς παίκτες, αλλά όπως δήλωσε ο Κάρλος Σεκρετάριο: «Ηρθαμε με απουσίες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ήρθαμε για τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως ήρθαμε στην Ελλάδα για να κάνουμε τη ζωή του Ολυμπιακού δύσκολη». Εκτός όμως των έξι είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του τερματοφύλακα της ομάδας, Βίτορ Μπαϊά, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.