ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Ο ιδρώτας μας, υπερκέρδος στο ταμπλό της Σοφοκλέους!

Ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Τρίτη 30 Μάρτη 2010

Ο Γ. Πέρρος
Στο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε λόγο για την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης εργατών - αγροτών, γιατί, όπως είπε, «το ίδιο χέρι κλέβει τον πλούτο που και οι δύο παράγουμε» και «ο ιδρώτας και των δύο γίνεται κέρδος και υπερκέρδος στο ταμπλό της Σοφοκλέους και στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας».

Και υπογράμμισε: «Εξω από τη γραμμή αντίστασης και διεκδίκησης δεν υπάρχει σωτηρία για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ο κοινός βηματισμός, η κοινή πορεία, ο συντονισμός είναι βασικές προϋποθέσεις, για να γίνει η πάλη πιο αποτελεσματική, να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις εργαζομένων».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Το συμφέρον της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων απαιτεί μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια, από το καπιταλιστικό κέρδος, την εκμετάλλευση. Απαιτεί την κοινωνική συμμαχία όλων αυτών με αυτήν τη γραμμή πάλης, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες που αφορούν τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους, για να πάρουν στα χέρια τους, στην ιδιοκτησία τους τον τεράστιο πλούτο που παράγουν».