Η αντιλαϊκή πολιτική ανατρέπεται...
Τετάρτη 31 Μάρτη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ να πείτε, από πολιτική δε λέει τίποτε (ή, μάλλον, «λέει» πολλά αρνητικά) αυτή η κυβέρνηση, αλλά από ...οργάνωση σκίζει.

Μόνο στο κορυφαίο επίπεδο διαθέτει τουλάχιστον 3 όργανα: Το Υπουργικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (με αρχηγό Πάγκαλο!) και το Διαθεσμικό Οργανο (όλοι οι προηγούμενοι, συν πολιτικά και κοινοβουλευτικά στελέχη).

Είναι οργανωμένοι ...οριζοντίως και καθέτως, με στόχο να λειτουργούν ως ομάδα και να μη χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο στο συντονισμό. Καλοκουρδισμένη μηχανή με τα όλα της.

Οχι πως μας ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα τα ...οργανωτικά τους, απλά το παρατηρούμε. Γιατί την πολιτική τους δεν είναι να την παρατηρείς. Μόνο για να την ανατρέπεις κάνει...

...ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ η παρουσία της Εκκλησίας τον τελευταίο καιρό. Οπως είπε και χτες στην Επιτροπή Οικονομικών, δε θέλει «προνόμια», αλλά «ίση μεταχείριση» στη φορολογία της.

Μόνο που δε διευκρίνισε με ποιους θέλει να έχει «ίση μεταχείριση»: Με τους μισθωτούς ή με τους επιχειρηματίες;

Γιατί αν της συμπεριφερθούν όπως στους μισθωτούς, πρέπει να της πάρουν τουλάχιστον το 80% των όσων έχει και για τα υπόλοιπα να την φορολογήσουν ανελέητα. Πιστεύουμε ότι δε θέλει κάτι τέτοιο...

Ας μην ανησυχούν, όμως, οι ιεράρχες μας. Η κυβέρνηση ...δεν ξεχωρίζει το ποιος κάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είτε το κεφάλαιο φοράει ράσα, είτε κουστούμια, έχει την ίδια αντιμετώπιση: Φοροαπαλλαγή και στήριξη.

Αρκεί να κάνει επιχειρήσεις και να βγάζει κέρδη. Και στους κόλπους της Εκκλησίας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το «σπορ»...



Γρηγοριάδης Κώστας