ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ρεσιτάλ υποκρισίας απ' τον εγκάθετο Πρόεδρο
Παρασκευή 2 Απρίλη 2010

Ο αφγανικός λαός πληρώνει καθημερινά βαρύ φόρο αίματος ως αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής κατοχής
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σε κατήγορο της διαφθοράς και της καλπονοθείας επιχειρεί να αναδειχθεί - ανεπιτυχώς - ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, προκειμένου να αναβαπτιστεί στην κολυμπήθρα της υποτιθέμενης διαφάνειας, διαχωρίζοντας τη θέση του από τις ιμπεριαλιστικές - κατοχικές δυνάμεις και τον ΟΗΕ στοχεύοντας τόσο σε νέους «συμμάχους», όσο και στη λαϊκή αποδοχή. Η απόλυτη υποκρισία. Ο άνθρωπος που τοποθετήθηκε με νοθεία στην προεδρία της χώρας, από τις κατοχικές δυνάμεις, αμέσως μετά τον πόλεμο, ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε κατά κόρον για καλπονοθεία στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, ο εγκάθετος ηγέτης της κατοχής, αλλά και συνομιλητής των Ταλιμπάν με στόχο την «εθνική συμφιλίωση», σήμερα εμφανίζεται να ...καταγγέλλει τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τις πρεσβείες, για μαζική νοθεία στις εκλογές του περασμένου Αυγούστου, την οποία στη συνέχεια απέδωσαν στον ίδιο.

Ωστόσο, η πραγματικότητα του Αφγανιστάν αποδεικνύεται στην καθημερινή σφαγή του λαού του, με την συγκατάθεση του Χ. Καρζάι είτε προέρχεται από πυρά κατοχικών δυνάμεων, είτε από επιθέσεις μαχητών των Ταλιμπάν, επίσης δημιούργημα των ίδιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που σήμερα ισχυρίζονται ότι τους μάχονται στο όνομα της ασφάλειας, αλλά στην πραγματικότητα δίνουν τροφή ο ένας στον άλλο για τη διαιώνιση του πολέμου, στο όνομα πάντα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην εξαμηνιαία έκθεση προς το Κογκρέσο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν, επαναβεβαιώνει ότι παρά τις υποσχέσεις και τη δήθεν ευαισθησία δε θα υπάρξει καμία αλλαγή σε ζητήματα στρατηγικής ή προϋπολογισμού.

Σκηνικό πολέμου εξακολουθεί να επικρατεί και στο Πακιστάν, όπου τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες με τον κυβερνητικό στρατό, που υποστηρίζει ότι ήταν μαχητές των Ταλιμπάν...