ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Κίνηση εντυπωσιασμού και παραπλάνησης
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000

Κίνηση εντυπωσιασμού, που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό των 6.000 εργαζομένων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», αλλά και φτηνής ψηφοθηρίας που δεν αποκλείεται να βρει την αντανάκλασή της και στις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι 61 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με την Ερώτηση, που υπογράφουν «εκσυγχρονιστές» και μη «εκσυγχρονιστές» βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ερωτάται ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, σε ποια λύση προσανατολίζεται η κυβέρνηση σχετικά με την ΟΑ και πώς η λύση αυτή θα διασφαλίσει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά και το εργασιακό και το ασφαλιστικό μέλλον των εργαζομένων.

Οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην εταιρία επισημαίνουν ότι πρόκειται για Ερώτηση άνευ ουσίας, καθώς δε θίγει την «καρδιά» του προβλήματος, που είναι το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι μέχρι σήμερα ουδείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση στο ξεπούλημα της ΟΑ και όσοι διατυπώνουν κάποιες επιφυλάξεις είναι μόνο για τους χειρισμούς και όχι επί της ουσίας.

Και σίγουρα, δεν είναι τυχαίο ότι και ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλ. Χυτήρης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προεξοφλούσε ήδη από χτες το μεσημέρι ότι «πρόκειται για ένα κείμενο ερώτησης και τίποτα παραπάνω, που δε δημιουργεί κανένα ζήτημα» στην απόφαση της κυβέρνησης να αποκρατικοποιήσει την ΟΑ.

Συνδικαλιστές της ΟΑ χαρακτήριζαν την Ερώτηση πέρα για πέρα παραπλανητική, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους να ζητούνται δήθεν εγγυήσεις για τη διασφάλιση του εργασιακού - ασφαλιστικού τους μέλλοντος σε συνθήκες ιδιωτικοποίησης.

Την ίδια ώρα η ΝΔ με δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Μεταφορών, βουλευτή Αν. Παπαληγούρα, εγκαλεί την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής και στρατηγικής στον τομέα των μεταφορών, ενώ ειδικότερα για την ΟΑ αναφέρει ότι «βασιλεύει πλήρης σύγχυση» για το μέλλον της, τέτοια που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην έχει ακόμη καταλήξει... ούτε αν θέλει την «Ολυμπιακή» ιδιωτική ή δημόσια.