Στη ρότα του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων...
Πέμπτη 15 Απρίλη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΤΕΣ τσακώθηκαν και δυο ωρίτσες αργότερα συμφώνησαν σε μια εθνική προσπάθεια για την οικονομία και μάλιστα χωρίς ...«πολλά λόγια» όπως είπαν.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά μιλάμε φυσικά, που πέραν πάσης αμφιβολίας μας δουλεύουν αγρίως.

Οχι πως δεν το ξέραμε, απλά μπήκαν στον κόπο να το επιβεβαιώσουν και συμβολικά, βάζοντας μάλιστα «πατριωτικό» μανδύα στα αντιλαϊκά μέτρα που έφεραν και θα φέρουν στο άμεσο μέλλον.

Αύριο - εννοείται - θα τσακωθούν εκ νέου και θα ανταλλάξουν μερικές μπηχτές, πλην όμως αυτά είναι μέσα στο ...σενάριο και τους μοιρασμένους ρόλους κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός πάντως παραμένουν οι ίδιοι: Τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ενωση και εσχάτως - με κάθε επισημότητα - το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΤΗΝ ΠΙΟ «ΑΓΡΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» θα επιβάλει στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Και γι' αυτό φταίει η κυβέρνηση που το επέλεξε...

Ενώ αν για παράδειγμα επέλεγε την Ευρωπαϊκή Ενωση αποκλειστικά, τι κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλλε; Μια «ήρεμη φιλολαϊκή πολιτική» ίσως;

Πολύ απλά αν το πάρει κανείς το πράγμα, και μόνο που συνεργάζονται αυτοί οι δύο οργανισμοί στην υπόθεση της Ελλάδας - όπως και σε πολλές άλλες - δείχνει ότι δεν έχουν διαφορετικές στοχεύσεις!

Αλλά, είπαμε, δεν πρέπει να λέγονται κακές κουβέντες για την Ευρωπαϊκή Ενωση εκεί στην Κουμουνδούρου. Για τα σύμφωνα σταθερότητας ίσως, για το ΔΝΤ μπορεί, για τους επιτρόπους της επίσης. Ποτέ όμως για την ίδια την ΕΕ...

Αυτό θα πει ...υπεύθυνη δύναμη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό άλλωστε...



Γρηγοριάδης Κώστας