Σε αγωνιστική σπορά καλεί και η ΠΑΣΥ

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Παρασκευή 30 Απρίλη 2010

Νέο αγωνιστικό ραντεβού δίνουν αύριο φτωχοί αγρότες κι εργάτες
Να δώσουν αγωνιστικό «παρών» και με αγροτικά μηχανήματα, στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την 1η Μάη που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ, σε όλες τις πόλεις της χώρας, καλεί σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ, όλους τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να ρίξουμε τη σπορά και να μετατρέψουμε τις εκδηλώσεις τιμής της φετινής Πρωτομαγιάς σε αφετηρία κοινής αγωνιστικής δράσης και ανάτασης με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΔΝΤ - ΕΕ».

Η ΠΑΣΥ συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «η επίθεση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών εκφραστών της στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων είναι το ίδιο σκληρή και άγρια και στη μικρή και μεσαία αγροτιά. Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραματικά, τα προϊόντα (στάρια, λάδι κ.ά.) παραμένουν απούλητα στις αποθήκες ή δίνονται σε εξευτελιστικές τιμές στους εμπόρους, αβεβαιότητα υπάρχει για το τι θα απογίνει η νέα σοδειά σε όλα τα προϊόντα μας».

«Ταυτόχρονα με τον "Καλλικράτη", επισημαίνει, έρχονται νέα βάρη στη φτωχή αγροτιά με νέες φορολογίες για τις νέες αρμοδιότητες που μεταφέρει στους δήμους. Ενώ με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ανοίγει ο δρόμος για το πιο γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών αγροτών τα αμέσως επόμενα χρόνια, για να συγκεντρωθεί η γη, παραγωγή και επιδοτήσεις στους μεγαλοαγρότες. Την ίδια στιγμή επιχειρηματίες σε μια σειρά δραστηριότητες μετατρέπονται σε αγρότες, ώστε να απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές και μεγιστοποίηση των κερδών τους».

Την ίδια στιγμή, τονίζει η ΠΑΣΥ, «κατεδαφίζεται η ασφάλιση με τις εξευτελιστικές συντάξεις πείνας και με την αύξηση των ασφαλίστρων στον ΟΓΑ. Προετοιμάζουν αύξηση των κρατήσεων του ΕΛΓΑ. Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, με συνέπεια οι αγρότες να δαπανάνε ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία. Ιδιωτικοποιείται και υποβαθμίζεται παραπέρα η Δημόσια Παιδεία. Την ίδια ώρα, για την πλουτοκρατία υπάρχουν επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, νέα προνόμια σε βάρος όσων δικαιωμάτων απόμειναν στους εργαζόμενους και το λαό».

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥ καλεί σε κοινό αγώνα και δράση με τις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στη μοιρολατρία, ηττοπάθεια και συμβιβασμό: «Χρειάζεται να κατανοηθεί από πλατύτερες δυνάμεις εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων ότι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθείται έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να δώσει λύσεις προς όφελος του λαού παρά μόνο να τους φορτώσει με νέα βάρη. Απαιτείται σήμερα να εναντιωθούμε στα μονοπώλια και τα πολιτικά στηρίγματά τους, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς μονοπώλια, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ολοι στους δρόμους! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!»