ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Επί ποδός» οι εργαζόμενοι

Στη μάχη της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας έχουν ριχτεί τα σωματεία της πόλης. Στις 10.30, στην πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση

Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στην εργατούπολη του Πειραιά για την προετοιμασία και την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αύριο Πέμπτη. Ηδη, τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων του Πειραιά είναι στις 10.30 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος και έχει καθοριστεί από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά.

Σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής τονίζεται ότι «ως πρόσχημα για το αντεργατικό τερατούργημα χρησιμοποιείται η αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά ουσιαστικά επιβάλλεται η κατάργηση του 8ωρου, η "ευελιξία", η απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές, η αύξηση των απολύσεων. Προετοιμάζεται το πλαίσιο κατάργησης θεμελιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η επίθεση είναι ολομέτωπη, χτυπάει όλους τους εργαζόμενους».

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, η κυβέρνηση με το ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ προσπαθούν με «μερεμέτια» στο νομοσχέδιο να αποπροσανατολίσουν, να χειραγωγήσουν και να εκτονώσουν τη δίκαιη και συσσωρευμένη αγανάκτηση των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι του Πειραιά - υπογραμμίζεται - μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, συνεχίζουμε, δυνατά αποφασιστικά για την επιτυχία της απεργίας. Αντιστεκόμαστε: στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην κατάργηση του 8ωρου, στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές. Αντιστεκόμαστε: στον αφελληνισμό της ελληνικής ναυτιλίας, στην άρση του καμποτάζ και στο πέταγμα των Ελλήνων ναυτεργατών από τα καράβια. Στη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και στη διάλυση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΣΕ και των άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας».