Το θέατρο... της διαφάνειας...
Τετάρτη 2 Ιούνη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ τις εργασίες της αυτή η επιτροπή για τη «Ζήμενς», χάρη στις άοκνες προσπάθειες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είναι μέλη της, θα μάθουμε πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα...

Οπως, για παράδειγμα, ποια είναι η αμοιβή ενός διακοσμητή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πόσο κοστίζουν τα κουφώματα! Πόσα δολάρια χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια τουαλέτα.

Επίσης, τις τρέχουσες τιμές για τις υπηρεσίες των «μαστόρων» που θα σου κάνουν την εγκατάσταση, καθώς και τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους πληρωμής όλων αυτών.

Αναμένονται τις ερχόμενες μέρες άκρως σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ...ποιο είναι το καλύτερο ξύλο για τις επενδύσεις εσωτερικών χώρων και ποια τα πλέον ανθεκτικά πλακάκια!

Σε μέρες κρίσης όπως οι σημερινές είναι σαφές ότι η σύγκριση των τιμών μάς παρέχει πολύτιμη πληροφόρηση αν επιθυμούμε το επόμενο διάστημα μια ...ανακαίνιση.

Φυσικά, η επιτροπή συστάθηκε για να βρεθεί - υποτίθεται - ποιοι και πώς έπαιρναν τις μίζες της «Ζήμενς». Ομως, αυτό αποδεικνύεται μάλλον δύσκολο οπότε σκέφθηκαν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Και δεν είναι δύσκολο επειδή δεν μπορούν να βρουν άκρη. Είναι δύσκολο επειδή ...δε θέλουν.

Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι να φανεί το ότι το μόνο που κάνουν οι κυβερνήσεις τους είναι να εξυπηρετούν συμφέροντα πολυεθνικών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Είτε παίρνουν μίζα, είτε όχι (Αλλωστε, δεν είναι η μίζα που γεννά τις πολιτικές υπέρ των μεγάλων εταιρειών. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει).

Αφήστε που μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η ιστορία πολλές ανταλλαγές έχουν να γίνουν και μπόλικοι συμψηφισμοί.

Βλέπετε, καλό είναι το θέατρο διάσωσης του κύρους του συστήματος, πρέπει να έχει όμως ελεγχόμενες απώλειες.