ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Να ηττηθεί η κυρίαρχη πολιτική σε όλα τα μέτωπα

Στην ανάγκη να βγουν ενισχυμένοι οι συνδυασμοί που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, στάθηκε το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας προχτές στη Νίκαια

Παρασκευή 11 Ιούνη 2010

Από τη συγκέντρωση στη Νεάπολη της Νίκαιας
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ταξικό κίνημα, να δυναμώσουν το ΚΚΕ και να περάσουν στην αντεπίθεση, ώστε την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, απηύθυνε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Δ. Κουμπάκη στη Νεάπολη της Νίκαιας.

Η Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και τόνισε: «Η πολιτική πρόταση προοπτικής και διεξόδου του ΚΚΕ και η απήχηση που αυτή συναντά στο εργατικό κίνημα είναι αυτό που τους ανησυχεί και τους πονάει. Ξέρουν ότι η οργή και η λαϊκή αγανάκτηση που σήμερα κυριαρχούν στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα καφενεία, αν συναντηθεί με τη στρατηγική του ΚΚΕ, μπορεί να τους σαρώσει. Και αλίμονο στη στιγμή που ακόμα μεγαλύτερες μάζες λαού αποφασίσουν να μπουν στην κοινή δράση για την ανατροπή τους. Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν, αυτό πρέπει να κάνουμε».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», όπου «πάρα πολλά πράγματα που περιέχει έχουν σχέση με το να πάρουν και άλλα από την τσέπη των εργαζομένων, με την πιο βαθιά εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας», αλλά σηματοδοτεί ταυτόχρονα και χιλιάδες απολύσεις, νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά.

Δεν πρόκειται, τόνισε, για αποκέντρωση, αλλά για ισχυροποίηση του αστικού κράτους, που θα εξασφαλίζει νέα κερδοφορία στους μεγάλους επιχειρηματίες και ένα πιο αποτελεσματικό κατασταλτικό μηχανισμό δίπλα στην κυβέρνηση ενισχύοντας την ανισότητα.

«Γι' αυτό, επισήμανε, εμείς λέμε ότι το νέο στοιχείο είναι η ανάκαμψη του κινήματος και εννοούμε του ταξικού κινήματος, η συμπόρευση με δυνάμεις που ανασυγκροτούνται στο χώρο των μικρομεσαίων και της αγροτιάς. Αυτά πρέπει να ενισχυθούν, να τονωθούν οι διεργασίες. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ελπίδες, για κατακτήσεις ή αν θέλετε ακόμα θα αποκτήσουμε και την αντοχή και αν δεν μπορούμε να έχουμε άμεσες κατακτήσεις, να προετοιμάσουμε το έδαφος για το αύριο, που εξαρτάται από το λαό. Δεν είναι απαραίτητο το αύριο να είναι πολύ μακριά».

Κατέληξε αναδεικνύοντας την ανάγκη οι τοπικές εκλογές του Νοέμβρη να μετατραπούν σε εφαλτήριο αντεπίθεσης με την ενίσχυση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ.