ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να δουλέψουν οι μηχανές «στο φουλ»
Παρασκευή 11 Ιούνη 2010

Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς να αναδεικνύεται η κρίσιμη σημασία της εξόρμησης που συνεχίζεται με τη μορφή της λαχειοφόρου για την οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Για να πάρει απάντηση η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες της εργατικής τάξης για τις δικές της ανάγκες. Γι' αυτό και χρειάζεται ΠΑΜΕ ολόπλευρα δυνατό.

Μιλώντας στον «Ρ» για την οικονομική εξόρμηση ο Μπάμπης Τενές, στέλεχος του ΠΑΜΕ και υπεύθυνος για την εξόρμηση, σημειώνει:

«Προϋπόθεση και όρος για τη δράση του ΠΑΜΕ είναι η οικονομική του ενίσχυση. Το ΠΑΜΕ στηρίζεται στους εργαζόμενους, σ' αυτούς με τους οποίους έρχεται σε επαφή κάθε μέρα στον αγώνα, στις παρεμβάσεις για τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί τους. Στηρίζεται στα εργατικά σωματεία, στις ομοσπονδίες, στα εργατικά κέντρα, στους συνδυασμούς, στις επιτροπές αγώνα στους τόπους δουλειάς, στις επιτροπές, στις συνοικίες, στις εργατογειτονιές.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει άλλους πόρους. Το κεφάλαιό του είναι οι θέσεις του, η δράση του.

Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα δυναμώσει τον ταξικό του προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση. Η οικονομική του ενίσχυση θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην έκφραση της διεθνιστικής, εργατικής αλληλεγγύης στους εργάτες όλου του κόσμου. Η οικονομική ενίσχυση θα δυναμώσει το ταξικό εργατικό κίνημα, θα δώσει ένα ακόμα γερό χτύπημα στη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής.

Εχουμε μπει στην τελική ευθεία, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την οικονομική εξόρμηση.

-- Ηδη, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ από όλη την Ελλάδα έχουν "κλείσει" το πλάνο τους, όπως από Ικαρία, Λακωνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λιβαδειά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Εβρο, Κιλκίς, Γρεβενά.

-- Χθες, το 100% του πλάνου τους "έκλεισαν" και οι Γραμματείες Καβάλας, Ηλείας και Αργολίδας.

-- Ακόμα το 100% του πλάνου τους ετοιμάζονται να "κλείσουν" και οι Γραμματείες Ρόδου, Κω, Λέσβου, Ρεθύμνου, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Ιωαννίνων, Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Κοζάνης, ΔΕΗ Κοζάνης».