ΑΕΚ
Ζητείται ψυχραιμία
Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000

Sportidea

Να πετύχει γκολ που δεν το έκανε στο Λεβερκούζεν θέλει σήμερα ο Νικολαϊδης
«Κρύο μυαλό» αν και για αυτό το θέμα φημίζονται οι σημερινοί αντίπαλοι της ΑΕΚ (Γερμανοί βλέπετε...) εντούτοις ακριβώς αυτό είναι που ζήτησε να έχουν σήμερα οι παίκτες του, ο Γιάννης Παθιακάκης. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Μπάγερ Λεβερκούζεν (15.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στη ρεβάνς του 4-4 του πρώτου αγώνα που δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην ελληνική ομάδα. Πώς θα φθάσουμε στην ολοκλήρωση της επιτυχίας που άρχισε μια βραδιά πριν 15 μέρες στο Λεβερκούζεν η ΑΕΚ; Ο Γιάννης Παθιακάκης ξέρει τη συνταγή: «Αν είμαστε ψύχραιμοι, ήρεμοι, με κρύο μυαλό στον αγωνιστικό χώρο, μόνο τότε θα περάσουμε. Η ομάδα θα κατέβει με πρώτο στόχο την ισοπαλία. Αν οι παίκτες μου πιστεύουν ότι απομυθοποίησαν τη Λεβερκούζεν, τότε θα έχουμε πρόβλημα». Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» πιστεύει ότι η ομάδα του θα πρέπει να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή της και στα 90` του αγώνα αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι Γερμανοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά. Βέβαια στον τομέα της αυτοσυγκέντρωσης, η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια δε φαίνεται να παίρνει και καλό βαθμό. «Αυτό που πρέπει να αλλάξει στην ομάδα, είναι να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Τα προβλήματα τα δημιουργήσαμε εμείς ύστερα από τις άσχημες εμφανίσεις που κάναμε. Ως ένα σημείο καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μας βοηθά για να ξέρουμε αύριο τι πρέπει να κάνουμε και να προκριθούμε. Οπως είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, το σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ. Βέβαια στο Λεβερκούζεν η ΑΕΚ δέχτηκε τέσσερα γκολ αλλά έβαλε και τέσσερα».

Ο Γιάννης Παθιακάκης προανήγγειλε ότι πιθανότατα θα γίνουν μια - δύο αλλαγές «γιατί έχουμε έτοιμους τον Πέτκοφ και τον Ζαγοράκη», ενώ ερωτηθείς για τις απουσίες του Νοβότνι και του Μπάλακ, απάντησε ότι οι Γερμανοί έχουν τις λύσεις. Οταν του ανέφεραν ότι ο Μπέρτι Φογκτς δήλωσε, πως δεν έχει τις εναλλακτικές επιλογές για να καλύψει αυτά τα κενά, ο Παθιακάκης απάντησε με χιούμορ: «Ας κάνει τότε μετεγγραφές...».

Ο Ελληνας τεχνικός ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ: «Οι προπονητές έχουμε ημερομηνία λήξης σαν το γάλα... Αν ένιωθα ανασφάλεια θα σας έλεγα πως δεν απαντάω. Το τελευταίο διάστημα με έχετε συνέχεια σε όρθια στάση. Ολο λέτε ότι είμαι με την πλάτη στον τοίχο. Θα με αφήσετε επιτέλους και κάποια στιγμή να κοιμηθώ;»...