ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ
Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα

Παρέμβαση στη νέα διοίκηση έκανε η ΠΕΣ - ΝΑΤ, για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

Τρίτη 15 Ιούνη 2010

«Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους», γράφουν οι πικέτες (φωτ. από παλιότερη παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών συνδικάτων)
Την απόφαση των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτη να μην επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής προστασίας τους, ως θυσία στο βωμό της θωράκισης των κερδών της πλουτοκρατίας από την κρίση, μετέφερε η αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), στη διάρκεια συνάντησης με τη νέα πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Δίπλα, που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της ΠΕΣ - ΝΑΤ, από τη συνάντηση προέκυψε: «Από τα 24 εκατομμύρια ευρώ, που αναλογούν για κάθε μήνα, το ΝΑΤ απέδωσε προς τον Οίκο Ναύτου μόνο 12 εκατομμύρια ευρώ για το μήνα Μάη (!)». Το γεγονός αυτό, σημειώνει η ΠΕΣ - ΝΑΤ, «αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, δεδομένου ότι για το διάστημα Γενάρη - Απρίλη το ΝΑΤ δεν απέδωσε προς τον Οίκο Ναύτου ούτε 1 ευρώ, με αποτέλεσμα να εξανεμισθεί το αποθεματικό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος του οποίου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια».

Επιβεβαιώθηκε, συνεχίζει το σωματείο, ότι: «Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Οίκου Ναύτου προέχουν ο περιορισμός των συμβεβλημένων ιατρών και η πρόσληψη ελεγκτών ιατρών. Εμφαση, επίσης, δίνεται στην εφαρμογή της ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας ασφαλισμένου, που προορίζεται να λειτουργήσει σαν ηλεκτρονικό ψαλίδι. Οσον αφορά την πρόσληψη θεραπόντων ιατρών, προτίθεται να ζητήσει την πλήρωση των τεράστιων κενών μέσω μετατάξεων από νοσοκομεία»!

Η ΠΕΣ ΝΑΤ ξεκαθάρισε ότι στόχοι πάλης των ναυτεργατών είναι η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και απαίτησε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών θέσεων γιατρών, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, την ίδρυση πολυιατρείων στην Αττική και στην επαρχία.

Καλεί τους συνταξιούχους ναυτεργάτες «σε γενικό ξεσηκωμό και διαρκή αγώνα στο πλευρό των εν ενεργεία ναυτεργατών, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει τη μαύρη - ανασφάλιστη εργασία στα καράβια και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση».