«Εχθρός λαός» στους Βράχους Βύρωνα
Πέμπτη 17 Ιούνη 2010

Στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή (20/6) στις 9μμ, η επίσημη παράσταση της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, με το έργο «Εχθρός λαός».

Η παράσταση είναι δημιούργημα ομάδας εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών, μεταναστών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες χρεώσεις, τη συμμετοχή της στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με μπροστάρη σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ» δούλεψε «παράγοντας και πολιτισμό». Γιατί το ΠΑΜΕ, «αγωνίζεται για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει αυτά που παράγει, αυτά που της ανήκουν. Γιατί η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, τρόπος σκέψης, στάση ζωής». Και καθώς «ο πολιτισμός και η τέχνη στα χέρια των καπιταλιστών έχουν μία και μοναδική ερμηνεία: εμπόρευμα - κέρδος», αντιστέκεται «στη σαβούρα που καθημερινά μας κατακλύζει». Αγωνίζεται και «για το δικαίωμα στον πολιτισμό που προάγει τον άνθρωπο και αφυπνίζει συνειδήσεις».

Η πρόσκληση για την παράσταση αντιστοιχεί στην αγορά ενός λαχνού (5 ευρώ) για την οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Προσκλήσεις: στο ΠΑΜΕ, στα ταξικά συνδικάτα και στην είσοδο του θεάτρου.