Δυναμική απάντηση στην προσπάθεια «επιστράτευσης»

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκαναν δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αντιδρώντας στην κίνηση του Περιφερειάρχη να καλέσει ονομαστικά τους βαθμολογητές που κάνουν αποχή να προσέλθουν στα βαθμολογικά κέντρα

Τρίτη 22 Ιούνη 2010

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειάρχη
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, έκαναν χτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την κίνηση του περιφερειάρχη να καλέσει ονομαστικά τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε αποχή να προσέλθουν για να βαθμολογήσουν τα γραπτά που εκκρεμούν. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δήλωσαν ότι αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με επιστράτευση και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα να πληρωθούν κανονικά, χωρίς τις μειώσεις στις αμοιβές τους που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε αποχή μέχρι να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση για καταβολή των αμοιβών στους βαθμολογητές και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στα βαθμολογικά κέντρα, τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα. Παράλληλα απαιτεί να καταβληθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι υπερωρίες και τα οδοιπορικά, που επίσης η κυβέρνηση δήλωσε την πρόθεση να ...τα κόψει από τους εκπαιδευτικούς!

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε ότι η κίνησή του δεν έχει σχέση με λογικές επιστράτευσης, ότι αυτό είναι μια λάθος ερμηνεία που κάνει τάχα το ΠΑΜΕ για το έγγραφό του, το οποίο απλώς για τον Περιφερειάρχη αποτελούσε μια έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ ανταπάντησαν ότι ως ισοδύναμο «επιστράτευσης» εκλήφθηκε από τους εκπαιδευτικούς και ότι αν ήθελε ο Περιφερειάρχης θα μπορούσε να στείλει νέο έγγραφο (για να διαλύσει τις υποτιθέμενες παρερμηνείες) με το οποίο να καλεί τους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το έργο τους σύμφωνα με ό,τι επιτάσσει η συνείδησή τους... Δεν έλαβαν, όμως, καμιά απάντηση σε αυτό.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει την παραπέρα στάση του, ενώ τα αποτελέσματα αυτής της σημερινής συνεδρίασης φαίνεται να περιμένει το υπουργείο Παιδείας για να ανακοινώσει το οτιδήποτε. Βέβαια, μέχρι σήμερα (και από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών) το υπουργείο έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να δυσφημίσει τους εκπαιδευτικούς και να στρέψει εναντίον τους γονείς και μαθητές που περιμένουν τους βαθμούς τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η πίεση στους βαθμολογητές (2010-07-01 00:00:00.0)
Κίνηση ...επιστράτευσης με τη «σφραγίδα» του υπουργείου Παιδείας (2010-06-19 00:00:00.0)
Για τις αμοιβές των βαθμολογητών (2010-06-12 00:00:00.0)