ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οι μαθητές αποκαλύπτουν αλήθειες

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα. Αύριο Τετάρτη το μαθητικό ραντεβού στην Καρδίτσα και την Πέμπτη 24 Ιούνη το φεστιβάλ στη Λάρισα

Τρίτη 22 Ιούνη 2010

Από το Φεστιβάλ στα Τρίκαλα
Εκατοντάδες μαθητές κι άλλοι νέοι πέρασαν τις πύλες του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, το περασμένο Σάββατο, δίνοντας «παρών» στη μεγάλη μαθητική γιορτή, που έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αρετή Λάζου, πρόεδρος του ΕΣΥΝ Τρικάλων, ενώ ενθουσίασε ιδιαίτερα η θεατρική παράσταση για τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που έδωσε η μαθητική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Πολλά ήταν και τα τοπικά μαθητικά μουσικά συγκροτήματα που έδωσαν συναυλίες στο Φεστιβάλ, όπως «Μη μου άπτου», «Αρμονικά κύματα», «Αnimus».

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν οι νέοι που συμμετείχαν ένωσαν τη φωνή τους για να τραγουδήσουν ελληνικά και διεθνή επαναστατικά τραγούδια, όταν στη σκηνή εμφανίστηκε το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Για τη σημασία των τραγουδιών αυτών μας μίλησαν μέλη του συγκροτήματος. Η Μαριάννα τόνισε ότι «τα τραγούδια που παρουσιάζουμε είναι ένας φωτεινός δρόμος μέσα στο σκοτάδι του κυρίαρχου πολιτισμού. Τη στιγμή που ο καπιταλισμός και οι πολιτικές των κομμάτων που τον υπηρετούν, αποπροσανατολίζουν τη νεολαία από πραγματικά της προβλήματα, το πολιτικό τραγούδι αποκαλύπτει αλήθειες». Και η Αλίκη, συμπλήρωσε: «Το πολιτικό τραγούδι ήταν ένα όπλο στα χέρια εκείνων που αναγνώριζαν τον εχθρό και τολμούσαν να τον πολεμήσουν. Ας μην ξεχνάμε το σύνθημα της ΕΠΟΝ "Πολεμάμε και τραγουδάμε". Γραμμένο με το κόκκινο αίμα των λαών, το πολιτικό τραγούδι γράφει ιστορία με ανυπακοή».

Κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις στα Τρίκαλα ήταν ο Αχ. Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ο οποίος αναφερόμενος στον αγώνα κατά των ναρκωτικών τόνισε ότι «σήμερα, αντίβαρο μπορεί να αποτελέσει μόνο ένα κοινωνικό κίνημα ριζοσπαστικό και σε αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική, που συνδυάζει αιτήματα και στόχους πάλης με τη μάχη για την ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στην εξάπλωση της τοξικομανίας». Και πρόσθεσε: «Σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα παιδιά που βγαίνουν από τα προγράμματα απεξάρτησης δίνουν μάχη για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Δίνουν μαθήματα για το πώς μπορείς να βγεις νικητής. Γιατί ο λαός μπορεί να βγει νικητής από τη σαπίλα του καπιταλισμού. Γιατί με το ΚΚΕ υπάρχει λύση, να βρεθούμε μαζί στο δρόμο της ανατροπής. Αυτό το σύστημα δεν είναι αιώνιο και η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος σήμερα είναι αυτή που προτείνουμε».

Σε Καρδίτσα και Λάρισα

Αύριο Τετάρτη γίνονται οι εκδηλώσεις στην Καρδίτσα, που ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., στο Παυσίλυπον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από το μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, Γ. Καραβίδα, βιντεοπροβολή και συναυλίες από τα συγκροτήματα «Unscarred» (Metal), «Ekseliksi team» (Hip-hop), «Φata Morgana band», «Side effect» κ.ά.

Μεθαύριο Πέμπτη, γίνονται οι εκδηλώσεις του μαθητικού φεστιβάλ στη Λάρισα, που ξεκινούν στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Θ. Αναπλιώτη, μέλος της ΚΕΟΕ και γραμματέα του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, βιντεοπροβολή, μουσικό πρόγραμμα από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «Τραγουδάμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, όχι με ελεύθερα ναρκωτικά» και συναυλίες από τα συγκροτήματα «Antartia», «Αντίθετες Κατευθύνσεις», «The Last Memories», «The sade less Emperor», «Fortius», «Music Vibes», «Isy Waves», «Νo Limits», «Lytrosis».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (2012-09-02 00:00:00.0)
Φεστιβάλ σ' όλη τη χώρα (2012-09-01 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα (2010-06-15 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2008-06-27 00:00:00.0)
Μαθητικό Φεστιβάλ στην Πάτρα (2006-07-14 00:00:00.0)
Η νεολαία να μάθει την αλήθεια που της κρύβουν (2005-06-24 00:00:00.0)