Καλοκαίρι πολιτισμού στη Νίκαια
Πέμπτη 24 Ιούνη 2010

«Ο θάνατος του εμποράκου», με τον Θύμιο Καρακατσάνη
Θέατρο, χορό, συναυλίες περιλαμβάνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Νίκαια Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010», που πραγματοποιούν ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο του, στο «Κατράκειο» και στο Δημοτικό Κηποθέατρο (Κύπρου και Προύσσης). Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων άρχισε χτες και θα συνεχιστεί μέχρι τις 5/8. «Εχοντας ως βασικό γνώμονα ότι ο πολιτισμός συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής της τοπικής κοινωνίας, συνεχίζουμε και φέτος την πνευματική περιπέτεια των πολιτιστικών καλοκαιριών με τη γνώση πως η τέχνη είναι το αντίβαρο για να οξύνεται η επαγρύπνησή μας σε ό,τι προσβάλλει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη καλλιτεχνικών δράσεων που ικανοποιούν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για την ουσιαστική επαφή του λαού με τα αγαθά της τέχνης και του πολιτισμού», επισημαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

25/6 (9 μ.μ.) θέατρο: «Ο θάνατος του εμποράκου». Με τον Θύμιο Καρακατσάνη («Κατράκειο», είσοδος 17 ευρώ).

29/6 (9 μ.μ.), θεατρική σκηνή Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας - «Δον Καμίλο» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

3/7 (9 μ.μ.): Η «Μέριμνα ζωής» παρουσιάζει την παράσταση «Μια ζωή σε μια νύχτα...» της πειραματικής χοροθεατρικής ομάδας «Φως», ως αφιέρωμα στην Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

5/7 (8.30 μ.μ.) Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος Κεφαλονιάς»: Συναυλία μεικτής χορωδίας και μαντολινάτας του συλλόγου και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

7/7 (9 μ.μ.), Θεατρική ομάδα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), με το έργο «Εχθρός Λαός» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

12/7 (9 μ.μ.): Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος 18 ευρώ).

14/7 (9 μ.μ.), θίασος «Τέττιγες»: «Ο απελπισμένος σύζυγος» του Δημητρίου Μισιτζή (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

16, 17, 18/7 (9 μ.μ), θεατρική ομάδα μιούζικαλ «ΝRG» «Η ζωή σαν μιούζικαλ...» («Κατράκειο», είσοδος ελεύθερη).

21/7 (9.30 μ.μ.): Θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» - «Οι κουραμπιέδες» του Γ. Χασάπογλου (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος ελεύθερη).

5/8 (9 μ.μ.), ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο», με την επιθεώρηση «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» (Δημοτικό Κηποθέατρο, είσοδος 15 και 10 ευρώ - φοιτητικό).