ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Κόντρα για το πρώτο εισιτήριο
Παρασκευή 2 Ιούλη 2010

Με τις μνήμες από το μεταξύ τους αγώνα δεκαέξι χρόνια πριν, στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, Βραζιλία και Ολλανδία κοντράρονται σήμερα (17.00, ΝΕΤ) στην προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης διεκδικώντας το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Αν και οι ισορροπίες θεωρούνται λεπτές, θεωρητικό προβάδισμα στα προγνωστικά έχουν οι Βραζιλιάνοι, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τη φετινή Ολλανδία ως την αθόρυβη δύναμη ικανή για να ανέβει ψηλά.

Από τη Βραζιλία ο Ραμίρες είναι τιμωρημένος, ο Ελάνο παραμένει τραυματίας, ενώ ο Φελίπε Μέλο και ο Ζούλιο Μπατίστα δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια θέλει να φτάσει στην τετράδα μετά από δώδεκα χρόνια, βλέποντας στο βάθος το πρώτο της τρόπαιο μετά τους χαμένους τελικούς του 1974 και του 1978. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τραυματισμούς ή τιμωρίες, αλλά οκτώ παίκτες (Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι, Φαν Ντερ Βιλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάουτ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Στεκέλενμπουργκ, Ρόμπεν) βρίσκονται στο όριο των καρτών.