ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Δολοφονικές επιθέσεις
Σάββατο 10 Ιούλη 2010

ΚΑΡ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα πολύνεκρη δολοφονική επίθεση σημειώθηκε χτες στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 65 νεκρούς - μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι και παιδιά - και περισσότερους από 100 τραυματίες, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα, στις περιοχές των φυλών, που εμφανίζονται ως προπύργιο των Ταλιμπάν. Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Γιακαγκούντ, της περιοχής Μοχμάντ, έξω από κυβερνητικά γραφεία, καταστρέφοντας περισσότερα από 70 εμπορικά καταστήματα και προκαλώντας κλίμα πανικού. Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, στόχος ήταν φύλαρχοι και γηραιοί της περιοχής, που αντιτίθενται στους Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας τις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» του κυβερνητικού στρατού, που πραγματοποιούνται παράλληλα με αμερικανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή.

Η επίθεση που χαρακτηρίζεται από τις πλέον θανάσιμες του τελευταίου χρόνου, δίνει ακόμα ένα επιχείρημα στις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, που επιθυμούν άνοιγμα του μετώπου του ιμπεριαλιστικού πολέμου και στο Πακιστάν, υποστηρίζοντας ότι οι περιοχές των φυλών είναι από τις πλέον επικίνδυνες, καθώς συγκεντρώνουν τα αρχηγεία και τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της «αλ Κάιντα» και των Ταλιμπάν.

Στο Αφγανιστάν οι κατοχικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν έναν από τους ηγέτες των Ταλιμπάν που έχουν την ευθύνη της μεταφοράς «μαχητών» από τα στρατόπεδα του γειτονικού Πακιστάν στο αφγανικό μέτωπο. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις αυτοκτονίας, στο Αφγανιστάν, όπου ο Ιούνης χαρακτηρίζεται μήνας θανάτου για τις κατοχικές δυνάμεις, με 103 νεκρούς κατοχικούς στρατιώτες.