ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στα διόδια σε Μάλγαρα και Λεπτοκαρυά

Για δύο ώρες οι οδηγοί περνούσαν από τους σταθμούς χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των 2 ευρώ στα Μάλγαρα και 2,9 ευρώ στη Λεπτοκαρυά μετά από παρέμβαση των κομμουνιστών

Σάββατο 17 Ιούλη 2010

Από την κινητοποίηση στα διόδια Μαλγάρων
Χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων (Θεσσαλονίκης) και της Λεπτοκαρυάς (Πιερίας), περνούσαν οι οδηγοί από τις 6 έως τις 8 χτες το απόγευμα, ύστερα από συμβολική κινητοποίηση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών. Επιπλέον, δεκάδες μέλη του ΚΚΕ, προχώρησαν σε μαζική εξόρμηση με το έντυπο υλικό του Κόμματος για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές, στην έξοδο της Θεσσαλονίκης προς τη Χαλκιδική.

Απόγευμα Παρασκευής, ημέρα μαζικής εξόδου προς τους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς, για την πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο κόστος ούτε ολιγοήμερων διακοπών.

Οι κομμουνιστές παρατάχθηκαν στα διόδια και κράτησαν ανεβασμένες τις μπάρες. Μοίρασαν το έντυπο υλικό του κόμματος και κάλεσαν τους διερχόμενους να μπουν στη δράση με το ΚΚΕ, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μετατρέψει σε είδος πολυτελείας το δικαίωμα στις διακοπές για τους εργαζόμενους που παράγουν όλο τον πλούτο. Να μπουν στη δράση με το ΚΚΕ και να διεκδικήσουν το δικαίωμα για διακοπές και αναψυχή για όλους, κατάργηση των διοδίων και ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, σε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους, παράλληλα με το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, στην ουσιαστική προστασία των ανέργων, στο 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο, στον κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και στη σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

Σημειώνουμε ότι από το 2008 και μετά την ψήφιση από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους, η τιμή των διοδίων έχει αυξηθεί ήδη πέντε φορές, ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται να επιβληθεί άλλη μία αύξηση που σε αρκετές κατηγορίες οχημάτων θα φτάσει και το 50%.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα πολλαπλασιάστηκαν οι σταθμοί διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Πέρα μάλιστα από τους μετωπικούς σταθμούς τοποθετήθηκαν και αρκετοί πλευρικοί που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν χαράτσια ακόμη και για τοπικές διαδρομές από το σπίτι στη δουλειά ή το χωράφι...