ΛΑΡΙΣΑ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Απέκλεισαν την επιχείρηση όπου απολύθηκε συνδικαλιστής

Η εργοδοσία βαφτίζει τη συνδικαλιστική δράση «παράνομη» επειδή συκοφαντεί την επιχείρηση

Σάββατο 17 Ιούλη 2010

Από το χτεσινό αποκλεισμό
Στην απόλυση εκλεγμένου συνδικαλιστή στη διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση της δράσης των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, προχώρησε η επιχείρηση ίντερνετ καφέ «Web», στη Λάρισα. Η απόλυση, που αποτελεί ακόμα μία συνδικαλιστική δίωξη, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων, που χτες το απόγευμα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου, προχώρησαν σε αποκλεισμό του καταστήματος απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καταγγελία σύμβασης η εργοδοσία προκλητικά χαρακτηρίζει τη συνδικαλιστική δράση του εργαζόμενου «παράνομη και αντισυμβατική» και αναφέρει ότι «έχει ως συνέπεια τη συκοφαντική δυσφήμηση της εταιρείας έναντι πελατών, ανταγωνιστών και της κοινής γνώμης» και πως «δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα πειθαρχίας εντός της επιχείρησής μας, καθώς με την εν γένει συμπεριφορά σας (μη αναγνωρίζοντας σε εμάς το εργοδοτικό δικαίωμα), αλλά και με τη στάση σας (παρακινώντας σε όλους τους τόνους το προσωπικό σε ανυπακοή και απειθαρχία στις εντολές μας) διασαλεύσατε την τάξη και την πειθαρχία στην επιχείρηση, παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία της». Επικαλούμενη δε ότι έχει υποβληθεί από πλευράς της μήνυση σε βάρος του συνδικαλιστή για «συκοφαντική δυσφήμιση», ισχυρίζεται ότι «δεν οφείλεται αποζημίωση και ως εκ τούτου δεν καταβάλλεται».

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή.