Νέες... νίκες
Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000

ΚΑΛΑ, ό,τι και να γινότανε στη Νίκαια, ως «διπλωματική νίκη» θα το παρουσίαζε η κυβέρνηση. Κανένας δεν αμφέβαλε γι' αυτό... Ιδίως αυτή την υπόθεση με τα διαρθρωτικά ταμεία όπου υποτίθεται πως.. επιβάλλαμε τη θέση μας και θα πάρουμε χρήματα.

Μόνο, που όσα υποτίθεται ότι θα μας δώσουν, μας τα έχουν πάρει διπλά και τρίδιπλα όλο το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που η κυβέρνηση επιμένει να προσπερνάει ως «άνευ σημασίας».

Πάντως αποδείχτηκε περίτρανα σε αυτή τη Σύνοδο, τι πραγματικά είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, ποιοι «κάνουν παιγνίδι» και με ποιους όρους το κάνουν. Γι' αυτό είναι καλό να σταματήσει η κυβέρνηση τα περί προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, τα οποία μας έδειξε ότι τα αντιλαμβάνεται ως πραμάτεια στο παζάρι των ισχυρών της ΕΕ.

Αλλωστε είναι γνωστό πως τώρα μας λένε για «ισχυρή Ελλάδα» που την υπολογίζουν στην ΕΕ και όταν πρόκειται να υποταχθούν στα μέτρα που τους ζητούν, το «γυρίζουν» το παραμύθι και μιλάνε για τη «μικρή Ελλαδίτσα» των 10 ψήφων.

ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ της «Κάπα Ρισέρτς» - το ακούσατε ίσως - ουδείς είναι ευχαριστημένος ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη Νέα Δημοκρατία και βέβαια αυτό ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του (πολύ λογικά θα λέγαμε)!

Μόνο που αυτό το στοιχείο ήταν τελικά το τελευταίο που αναδείχτηκε και άπαντες ασχολήθηκαν με τους μνηστήρες της ηγεσίας των δυο κομμάτων. Τέλος πάντων ακόμα κι όταν τις κάνουν αυτές τις έρευνες δεν μπαίνουν και λίγο στον κόπο να ασχοληθούν με την ουσία τους;

Φυσικά διάφοροι άρπαξαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και με την υπόθεση που λέγεται Αβραμόπουλος και το περίφημο κόμμα του, το οποίο έγινε σαν της Αρτας το Γιοφύρι. Ο δήμαρχος, πάντως, με τις γιορτές των Χριστουγέννων και τις φιέστες μάλλον αναλώνεται.



Παπαγεωργίου Βασίλης