Αμερικανιές
Σάββατο 31 Ιούλη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ περίπτωση που τίποτε πολυεθνικές, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, θεσμικοί επενδυτές, έχουν ανησυχήσει τελευταία με τις πολλές κυβερνητικές κορόνες περί «διαφάνειας» και «εξυγίανσης» της πολιτικής ζωής, μπορούμε να τους καθησυχάσουμε.

Αμα θέλουν να καταθέσουν τον ...οβολό τους στα κόμματα που προωθούν τα συμφέροντά τους, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, μπορούν πάντα να το κάνουν. Οι διάδρομοι παραμένουν ορθάνοιχτοι.

Και θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο, μια και όπως το πάνε θέλουν την ...αμερικάνικου τύπου πολιτική. Αυτή που κάθε κόμμα μπορεί να έχει επισήμως τον σπόνσορά του.

Πρώτος και καλύτερος διάδρομος, οι περίφημες «off shore». Νομιμότατη η λειτουργία τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και καθ' όλα ανώνυμες. Είπαμε ...«ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων» έχουμε, ελέω Μάαστριχτ.

Δημιουργούνται λοιπόν στο όνομα του κ. Ταδόπουλου, που έχει εκπρόσωπο τον κ. Δεινόπουλο και τον αντιπροσωπεύει ο κ. Τρεχαγυρευόπουλος. Ακόμη και ο πλέον καταρτισμένος ερευνητής για να βγάλει άκρη χρειάζονται περίπου ...40 χρόνια.

Σε περίπτωση πάντως, που κάποιος βαριέται να τρέχει στο Λουξεμβούργο, στα νησιά Καϊμάν και σε άλλα τέτοια μέρη - φορολογικούς παραδείσους, υπάρχει πάντα η «ουδέτερη» Ελβετία. Ενα εμβασματάκι σε ελβετική τράπεζα και ...όλα καλά.

Ας μην ανησυχούν διόλου για το ενδεχόμενο να ανοίξει κανένας λογαριασμός και φανεί κανένα όνομα. Τουλάχιστον πέντε εξεταστικές επιτροπές της Βουλής το έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια και ήταν αδύνατον.

Επειδή όμως, υπάρχουν και οι παλαιομοδίτες υποστηρικτές, που δεν τους αρέσουν τα περίπλοκα συστήματα, ο ...κλασικός τρόπος συναλλαγής «κάτω από το τραπέζι» είναι πάντα στη διάθεσή τους.

Και χρηματικές συμφωνίες γίνονται, και υλικά ανταλλάγματα (π.χ. συμβασούλες, αναθεσούλες) προ - συνεννοούνται, όλες οι δυνατότητες στη διάθεση ...του πελάτη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προσθέστε σε όλα αυτά τα κάθε είδους (ευρω-προστατευόμενα) «απόρρητα», επιχειρηματικά, τραπεζικά, συναλλακτικά, χρηματιστηριακά, επενδυτικά, και ...έχετε πλήρη την εικόνα της «μαυρίλας».

Εννοείται πως τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να πειραχθεί από καμία κυβέρνηση του δικομματισμού και των συμμάχων του. Καλή η «διαφάνεια» αλλά όχι και να θίξει τα «ιερά και τα όσια» της επιχειρηματικής δράσης.