«ΙΝΤΡΑΚΑΤ»
Μοιράζει εκ περιτροπής δουλειά και απολύσεις

Στη Λάρισα, οκτώ εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργάτες να παλέψουν, όχι να παζαρέψουν τι θα χάσουν

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Eurokinissi

Στον καπιταλισμό, η πορεία των κατασκευών και κατά συνέπεια η τύχη των εργατών του κλάδου, υποτάσσονται στο κυνήγι του κέρδους των μονοπωλίων
Σε άλλες 8 απολύσεις προχώρησε η επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΑΤ, στη Λάρισα. Αφού «πρότεινε» στους εργαζόμενους να δεχτούν «εκ περιτροπής εργασία», προκειμένου «όλοι μαζί να σηκώσουν τα βάρη της κρίσης», δίνει συνέχεια με απολύσεις, διαμηνύοντας «τι περιμένει» όποιον δε δεχτεί την «εκ περιτροπής εργασία».

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνει: Η εργοδοσία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αποθρασύνεται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, (υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ), που απελευθερώνει το όριο απολύσεων, τη μείωση στο μισό των αποζημιώσεων και συνολικότερα κάνει ό,τι μπορεί να περιφρουρήσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Εχοντας στο πλάι της άξιους συμπαραστάτες την ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρεί να σαρώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, για να στοιχίζουν οι εργάτες λίγο και να γεμίζουν έτσι τα σεντούκια της πλουτοκρατίας.

Μεγάλη ευθύνη - συνεχίζει - φέρνουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, που, τώρα με την αύξηση της ανεργίας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους απολυμένους, ενώ λίγο πριν ήταν αυτοί που «βγάζαν στο παζάρι» με τον ΣΕΒ κάθε εργασιακό δικαίωμα. Είναι αυτοί που καλούσαν και καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα - κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: Οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΑΤ καμία ανοχή δεν πρέπει να δείξουν. Καμιά διαπραγμάτευση δεν πρέπει να κάνουν για το πόσα θα χάσουν. Καμιά επιλογή ανάμεσα στην «εκ περιτροπής εργασία» και την απόλυση, ανάμεσα στη «Σκύλλα και τη Χάρυβδη».

Να αντιδράσουν στο μαύρο μέτωπο που έχει κηρύξει τον πόλεμο στη ζωή τους. Να αντιδράσουν άμεσα με συλλογικές διαδικασίες - γενικές συνελεύσεις και μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, αφήνοντας στην άκρη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Σε κάθε περίπτωση, να διατρανώσουν την απαίτηση να πάρει η εργοδοσία πίσω τις απολύσεις, καθώς και την απόφασή τους πως καμιά άλλη θυσία δεν πρόκειται να κάνουνε για την πλουτοκρατία.